Pošta Srbije i Oracle otpočeli suradnju

Autor: Poslovni dnevnik , 23. lipanj 2023. u 06:11
Foto: Shutterstock

Plan je da Pošta i kompanija Oracle surađuju u nekoliko oblasti.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i direktor prodaje kompanije Oracle za Srbiju Vladimir Laketa potpisali su povih dana ugovor o poslovnoj saradnji kojim Pošta postaje jedan od prvih korisnika prve Oracle Cloud regije u Jugoistočnoj Evropi. – Oracle Cloud Infrastructure (OCI) prostor i usluge u Kragujevcu.

“Ugovor s tvrtkom Oracle važan je korak u daljnjoj digitalnoj transformaciji Pošte Srbije, čime stavljamo na raspolaganje najbolje cloud tehnologije za vlastite potrebe, ali i jamčimo proširenje spektra IT usluga koje pružamo. u vidu novih široko dostupnih informatičkih usluga koje ćemo ponuditi tržištu”, rekao je Đorđević.

Plan je, dodao je, da Pošta i kompanija Oracle surađuju u nekoliko oblasti – u projektima eNotar i eArhiv, u razvoju i distribuciji aplikacija za telekom operatere, kao i da se manje razvijenim opštinama u Srbiji omogući istu razinu informatičke usluge, prema visokim standardima sigurnosti, kao i bržu digitalnu transformaciju, što će dovesti do razvoja svih elektroničkih usluga koje gradske općine pružaju građanima.

Laketa je istaknuo da je s Poštom sklopljen partnerski, nekomercijalni ugovor, u sklopu nastavka suradnje sa Srbijom koja traje već 20 godina koliko je Oracle prisutan u Srbiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close