‘Pogodili smo u centar, srpski stručnjaci pokazali su visoku razinu znanja’

Autor: Nađa Irena Fišić , 07. ožujak 2023. u 07:01
Foto: Mitar Mitrović

Konzultantska kompanija za razvoj softvera planira nova zapošljavanja u Srbiji i regiji.

Regionalna konzultantska kompanija za razvoj softvera Serengeti iz Hrvatske, nakon što je prošle godine u Kragujevcu otvorila svoj prvi međunarodni razvojni centar u Srbiji, ostvarila je u 2022. godini rast prihoda od 27%, predstavljeno je na konferenciji za medije u Beogradu.

Sudeći po novouspostavljenoj suradnji s nekim od najvećih svjetskih klijenata, poput Planet Paymenta, Emil Freya i Valamara, očekuje se da će i u sljedećem razdoblju postotak samo rasti.

Od direktora do suvlasnika

Naime, kompanija Serengeti ima u planu i nova zapošljavanja, kako u svojoj kragujevačkoj kancelariji, tako i u opciji remotea za ostale gradove iz Srbije. Novi izazovni projekti, balans između poslovnog i privatnog života, kao i rad u međunarodnim timovima pozicioniraju Serengeti kao poželjno mjesto rada, kada je riječ o uvjetima i napretku kadrova. Unapređenje direktora prodaje, Ivana Milasa, na poziciju suvlasnika, najsvježiji je primjer refleksije poslovne kulture ove IT kompanije.

Goran Kalanj, direktor tvrtke Serengeti. Photo: Zoe Sarlija/PIXSELL

“Srpski softverski stručnjaci za kratko su vrijeme pokazali visoku razinu znanja i posvećenosti, što je samo još jedan primer da smo ulaskom na srpsko tržište ponovo pogodili u centar kada je kadar u pitanju. Pred nama su novi uzbudljivi projekti koji će dodatno podići razinu našeg poslovanja, zbog čega već sada razmišljamo o zapošljavanju novih visokokvalificiranih IT stručnjaka, kako u Srbiji tako i u ostatku regije”, izjavio je ovom prilikom Goran Kalanj, CEO kompanije Serengeti.

Tri američka gostovanja

Svjesni vrijednosti kvalificiranih stručnjaka, Serengeti će pokrenuti i niz besplatnih radionica u Beogradu, Splitu, Sarajevu, Zagrebu i Varaždinu, na kojima će se polaznici na licu mjesta upoznati s mogućnostima FIYU platforme.

Radi se o RAD platformi, proizvodu koji je ova kompanija lansirala na tržište 2020. godine. Beogradska radionica planirana je za travanj.

“Uz povećanje broja zaposlenih, kompanija Serengeti planira dodatna ulaganja u marketing i dalje širenje na globalnom tržištu, s naglaskom na tržište zapadne Europe i SAD-a. Nazočnost na pet međunarodnih konferencija u prošloj godini, od čega su čak tri gostovanja bila u američkim gradovima New Yorku, San Franciscu i Orlandu, dovoljno govore o pravcu u kojem Serengeti planira širiti poslovanje”, dodala je Ana Milas, direktorica marketinga i razvoja poslovanja.

Neki od klijenata kompanije Serengeti renomirana su imena poput Erste Bank Serbia, njemački hospitality gigant Protel i slovenska logistička kompanija Epilog, kao i Addiko Bank, Nets, Mercury, Audifon, Knapp.

Pored Kragujevca, Serengeti ima urede i u Zagrebu, Bjelovaru, Varaždinu, a odnedavno i dva nova development centra u Splitu i Sarajevu koji su otvoreni prošle godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close