Poduzetnici regije jasno poručili: Bez zajedničke suradnje ne možemo dalje

Autor: Nadja Irena Fišić , 17. lipanj 2022. u 07:54
Aleksandar Nikizić/M. M.

Prva regionalna konferencija Poslovnog Dnevnika u Beogradu, naišla na pozitivne reakcije sudionika.

Prva regionalna konferencija “Bez predrasuda, samo biznis” Poslovnog Dnevnika održana u Beogradu, naišla je na pozitivne reakcije sudionika poslovne zajednice koji su složni u tome da su takva događanja itekako pozitivna.

”Povezivanje u okviru regije je dobra inicijativa, prije svega zbog poslovanja i poslovnog svijeta, jer smo kulturno i ekonomski upućeni jedni na druge. Trebamo razmjenjivati ideje i smanjivati barijere i što se može napraviti da se ubrza protok robe i ljudi.

Konferencija, ako je dobro organizirana, kao što je ova, to je pozitivna stvar i daje osnovu za nova iskustva i razmjenu mišljenja, te da se proširi krug ljudi”, rekao je Zoran Daljević, direktor predstavništva Atlantic grupe za Srbiju.

Biljana Đilas/M. M.

Mihailo Vesović,direktor Sektora za strateške analize usluge i internacionalizaciju u Privrednoj komori Srbije nadovezao se i dodao kako je to dobro za poslovnu zajednicu regij.

Integracija u EU
”Tema srpsko-hrvatskih poslovnih odnosa donekle zanemarena i stavljena u zapećak nekih drugih odnosa. Moj stav je da je ključ buduće srpske integracije u Europsku uniju pojačavanje tih odnosa, Hrvatska je prvi i glavni komšija i, usjed za EU.

Marija Radulović/M. M.

Dobro je i za hrvatsku ekonomiju, ona je brže ušla u tranziciju pa je mogla biti veći igrač na srpskom tržištu sa svoji proizvodima. Bitno je da su sve zemlje regije u EU, za zdravi rast Unije i za regiju u ekonomskom smislu svakako,” naglasio je Vesović.

Aleksandar Nikizić iz hotela Saint Ten, koji je član Hrvatskog Poslovnog Kluba u Srbiji rekao je kako je dolazak Poslovnog Dnevnika na tržište Srbije pozitivan iskorak, jer je komunikacija jako bitna, a konferencija Poslovnog Dnevnika bila mu je izrazito zanimljiva zbog ideje razvitka suradnje u regiji i novih perspektiva.

M. Vesović/M. M.

”Treba se početi pričati o biznisu u regiji i da zavjesa treba pasti. Ako bi željeli naprijed, nema stajanja, moramo se povezati i udružiti, Malo smo tržište okrenuti smo jedni drugima.

Najviše me dojmila Deloitteova prezentacija o poslovnoj suradnji u regiji u zadnjih 10 godina. Jer biznis je uvijek išao bez obzira na sve i tako treba i biti,” rekao je Miodrag Aćimović direktor Hoffman Grupe.

M. Aćimović/M. M.

Slični problemi
Biljana Đilas, direktorica Vindija Lajkovac, rekla je kako jedni od drugih učimo o poslu, potencijalima ali i problemima. “Demistificiran je i pojam konkurencije, jer se svi se suočavamo s istim problemima i kroz regionalnu komunikaciju se demistificira puno stvari i to je po meni srž svega”, dodala je.

Z. Daljević/M. M.

”Regionalna suradna je bitna, bliski smo, prvi susjedi i ta suradnje je prva i osnovna. Hrvatski Poslovni Klub radi već 15 godina upravo tu priču oko povezivanja regije, poanta je u tome da svi koji imaju biznis interes surađuju i uopće nije bitno odakle su,” nadovezala se Marija Radulović, predsjednica Hrvatskog Poslovnog kluba i zamjenica direktora Predstavništva Hrvatske Gospodarske Komore u Republici Srbiji.

Komentirajte prvi

organizator
Glavni partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Medijski partner

New Report

Close