Poduzeća iz Srbije izlažu na sajmu u Hannoveru

Autor: Nadja Irena Fišić , 01. lipanj 2022. u 09:01
Foto: www.hannovermesse.de/

Sajam u Hannoveru održava se duže od 70 godina i predstavlja vodeći tehnološki sajam na tržištu Europe.

Kompanije iz Srbije sudjeluju na Međunarodnom sajmu robnih marki Hannover Messe 2022 u Njemačkoj od 30. svibnja do 3. lipnja, nakon dvije godine pauze ove sajamske manifestacije zbog pandemije koronavirusa. Sajam u Hannoveru održava se duže od 70 godina i predstavlja vodeći tehnološki sajam na tržištu Europe.

Srbiju će na dva štanda u halama “Automation, Motion & Drives” i “Engineered Parts & Solutions”, predstavljati kompanije iz područja industrijske automatike, robotike i inženjeringa “Indas Automation” i “Init Technologies” iz Novog Sada, zatim, “Vesimpex” i “Servoteh” iz Beograda, “Perfom” i “Inlomd Plast” iz Požege, “Mecatech Industry” iz Lapova, “Termometal” iz Ade, “PPT Petoletka” iz Trstenika i “Delta filter” iz Arilja.

Na Hannover Messeu zastupljena su područja informatičke sigurnosti, umjetne inteligencije i strojnog učenja, robotike i industrije 4.0 te automatizacije i energetike.

Zastupljeni su i izlagači iz područja logističkih informatičkih sustava, računalstva u “oblaku”, proizvodnje i korištenja vodika te kružnog gospodarstva. Sajam je posjetio i ministar gospodarstva Robert Habeck.

Na sajmu je 2019. godine sudjelovalo više od 6000 izlagača iz 98 zemalja, a posjetilo ga je 211.000 posjetitelja iz više od 110 zemalja.

Komentirajte prvi

New Report

Close