Podneseno 180 zahtjeva za besplatnu prenamjenu zemljišta u Srbiji

Autor: Jerko Zlatar , 13. listopad 2023. u 05:27
Foto: Shutterstock

Dodala je da Philip Morris u Nišu također planira proširenje proizvodnje, ali da ne zna kolika je vrijednost investicije.

Državna tajnica u Ministarstvu građevinarstva, prometa i infrastrukture Srbije, Aleksandra Damnjanović izjavila je za agenciju Beta da je podneseno oko 180 zahtjeva za besplatnu prenamjenu građevinskog zemljišta iz prava korištenja u pravo vlasništva, temeljem nedavno usvojenog zakona.

Ona je pred Odborom Skupštine Srbije za prostorno planiranje, promet i telekomunikacije rekla da su među tim zahtjevima i oni koje su podnijeli Coca Cola i Philip Morris. “Coca Cola je podnijela zahtjev za konverziju prava korištenja građevinskog zemljišta u pravo vlasništva, bez naknade, jer planira investiciju od 35 milijuna eura”, rekao je Damnjanović.

Dodala je da Philip Morris u Nišu također planira proširenje proizvodnje, ali da ne zna kolika je vrijednost investicije. Besplatnu konverziju iz prava korištenja u pravo vlasništva omogućile su izmjene i dopune Zakona o planiranju i gradnji donesene krajem srpnja ove godine.

Član Odbora i zastupnik Kluba zelenih ljevice u Skupštini Srbije Robert Kozma pitao je je li točno da je s tvrtkom Milenijum Team potpisan ugovor za izgradnju pristupnih cesta za stanicu metroa na Makišu za 30 milijuna eura. po kilometru, što je tri puta skuplje od izgradnje najskuplje autoceste, no Damnjanović je rekla da nije imala uvid u taj ugovor. 

Komentirajte prvi

New Report

Close