PKS u Beograd dovodi najveće trgovce vinom

Autor: Poslovni dnevnik , 04. travanj 2023. u 07:00
Čadež je rekao da je u Veroni 1.000 ‘superkupaca vina’, koje PKS želi da vidi na sajmu domaćih vina Otvoreni Balkan/Shutterstock

Nakon sajmova u Dusseldorfu i Veroni, vina iz zemalja inicijative Open Balkan bit će predstavljena u Beču i Parizu

Predsjednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je da je za PKS cilj predstavljanja vinara iz zemalja inicijative Otvoreni Balkan u Veroni da dovede najveće trgovce i distributere vina iz Italije i sveta. u Beogradu u studenom. Čadež je rekao da je u Veroni 1.000 “superkupaca vina”, koje PKS želi da vidi na sajmu domaćih vina Otvoreni Balkan.

”Zato je PKS organizovao ovaj štand (u Veroni), da pokažemo da Srbija, Severna Makedonija i Albanija imaju šta da ponude kada je reč o vinu”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, nakon sajmova u Dusseldorfu i Veroni, vina iz zemalja inicijative Open Balkan bit će predstavljena u Beču i Parizu.

PKS je izvijestila da je Čadež na sajmu vina u Veroni kratko razgovarao s talijanskim ministrom vanjskih poslova Antoniom Tajanijem.

Sajam vina “Vinska vizija otvorenog Balkana” predstavio je gotovo 100 vinarija i vina iz Srbije, Albanije i Sjeverne Makedonije na najvećem talijanskom sajmu vina “Vinitaly”, koji je danas otvoren u Veroni.

Domaće sorte vina iz Srbije izazvale su veliko zanimanje gostiju, kupaca i distributera na štandu Open Balkan u organizaciji PKS.

Štand “Vinska vizija Otvorenog Balkana” pos2jetili su lideri Albanije, Sjeverne Makedonije i Srbije, Edi Rama, Dimitar Kovačevski i Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da je sa domaćinima iz Verone dogovorio da će na sajmu “Vinska vizija Otvorenog Balkana”, koji se u studenome održava u Beogradu, biti predstavljen i sajam “Vinitaly”. 

Komentirajte prvi

New Report

Close