PKS: Subvencija za digitalnu transformaciju do 6.000 eura

Autor: Miroslav Kuskunović , 08. studeni 2023. u 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Kompanije koje sudjeluju u konzultantskom programu, po njegovim riječima, dobivaju izuzetne pogodnosti kao što su besplatna izrada ekspertne analize.

Centar za digitalnu transformaciju (CDT) Privredne komore Srbije (PKS), u suradnji sa Ministarstvom privrede Srbije, pozvao je sve zainteresirane kompanije da konkuriraju za novi “Program podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja poduzeća 2023., koji predviđa subvenciju do 6.000 eura.

“Ovaj program omogućava tvrtkama, da uz podršku certificiranih konzultanata za digitalnu transformaciju (ISO 17024), unaprijede poslovanje uvođenjem suvremenih digitalnih alata. Za program mogu aplicirati sve kompanije koje imaju između pet i 249 zaposlenih i ispunjavaju ostale uvjete”, rekao je Filip Mrdak iz CDT-a, piše Beta.

Potrebno je i da je firma registrirana u Agenciji za privredne registre (APR), najkasnije do 1.siječnja 2022. godine, odnosno da je u većinskom privatnom vlasništvu te da je izmirila sve obveze na temelju poreza i doprinosa.

Kompanije koje sudjeluju u konzultantskom programu, po njegovim riječima, dobivaju izuzetne pogodnosti kao što su besplatna izrada ekspertne analize. Certificirani konsultanti će, kako je navedeno, napraviti analizu trenutnog stanja kompanije, utvrditi domenu u poslovanju koje bi trebalo unaprijediti, potom će izraditi detaljnu strategiju razvoja kompanije u ključnim segmentima kroz digitalnu transformaciju i bespovratna sredstva do 6.000 eura.

Ovom subvencijom izjednačava se iznos koji je sama kompanija spremna investirati u svoju digitalnu transformaciju, primjerice, kupovinom adekvatnog softvera ili hardvera. Među prednostima su i supervizija samog procesa implementacije rješenja, nakon što je strategija usuglašena i dogovorena između kompanije i konzultanta.

Javni poziv je otvoren dok iznos traženih bespovratnih sredstava ne premaši iznos raspoloživih sredstava za provođenje Programa za 2023. Kompanije se mogu prijaviti za Program, popunjavanjem upitnika Digitalne konkurentnosti, na internet stranici Centra za digitalnu transformacije.

Komentirajte prvi

New Report

Close