Pink preuzeo beogradski Lux Taxi

Autor: Poslovni dnevnik , 17. siječanj 2024. u 05:47
Foto: Shutterstock

Lux Taxi osnovan je u rujnu 1998. godine, s radom je počeo tijekom bombardiranja sljedeće godine, a osnivač je Ljubiša Vujačić.

Lux taxi, taksi tvrtka iz Beograda, postala je dio franšize Pink taxija, javljaju beogradski mediji.

“Njihov vozni park pripojit će se Pink taxiju, a bit će napravljen i jedinstven pozivni centar koji će korisnicima omogućiti da na jednom mjestu imaju sve dostupne informacije vezane za taksi prijevoz i usluge”, rekao je predsjednik Udruge taksi udruženja Aleksandar. Bjelić.

Napomenuo je i da će od sada svi imati iste oznake na krovu. Lux Taxi osnovan je u rujnu 1998. godine, s radom je počeo tijekom bombardiranja sljedeće godine, a osnivač je Ljubiša Vujačić.

Analitičari su očekivali konsolidaciju na beogradskom taksi tržištu jer su se nedavno otvorile mogućnosti za nove dozvole u glavnom gradu Srbije, za one koji se žele baviti taksi prijevozom.

Beograd je prije nekoliko mjeseci dopustio povećanje broja taksi vozila za 500, što znači da bi ukupan broj dozvola za taksi prijevoz ove godine trebao biti 6410.

Gradonačelnik Beograda će svake godine utvrđivati ​​potreban broj taksi vozila kako bi do svibnja 2027. godine dostigao optimalan broj od 7.006 taksi vozila, objavljeno je u Službenom listu Beograda.

Inače, taksi usluge su u nekoliko navrata poskupljivale u protekle dvije godine, a posljednbji puta krajem 2022.

Kako se navodi u odluci objavljenoj 13. proisinca u Službenom listu grada Beograda, start će sada u sve tri tarife koštati 270 dinara, dok je dosadašnja cena bila 220 dinara. Vožnja po kilometru naplaćivala se 80 dinara, a sada će u prvoj tarifi koštati 96 dinara. U drugom će kilometar koštati 125, a u trećem 192 dinara.

Inače, tarifa 2 primjenjuje se u vremenu od 22:00 do 06:00 sati te državnim praznicima i nedjeljom. Tarifa 3 primjenjuje se izvan repernih točaka gradskog područja. Sat čekanja naplaćivaće se 1200 dinara, a dosadašnjih 900.

Komentirajte prvi

New Report

Close