Otvoren natječaj za prodaju dijela imovine Simon Voyagea u stečaju

Autor: Poslovni dnevnik , 21. studeni 2022. u 07:00
Bivši vozači kažu da bi voljeli kada bi stanicu i desetak ispravnih autobusa, kupio neko tko odmah nastavio posao/G. Kovačić/PIXSELL

Na prodaju je, prema pozivu za prikupljanje ponuda, ponuđen objekt autobusne stanice s pripadajućim zemljištem i pokretnom imovinom.

Stečajni upravitelj beranskog autoprijevoznog poduzeća Simon Voyage, Lado Šekularac, oglasio je prodaju dijela imovine te kompanije po početnoj cijeni od 930.000 eura. Na prodaju je, prema pozivu za prikupljanje ponuda, ponuđen objekt autobusne stanice s pripadajućim zemljištem i pokretnom imovinom.

Pravo sudjelovanja imaju svi građani i poduzeća koji Privrednom sudu do 12. prosinca dostave ponude, čije je otvaranje planirano 14. prosinca, izvijestio je portal me.eKapija.com. Ne prodaje se zemljište s objektima u naselju Rudeš, gdje je nekada bio poslovni krug kompanije s garažama, kao ni fabrika peškira u selu Bor kod Petnjice, koji su dio cjelokupne stečajne mase.

Tvornica ručnika u Boru ušla je u stečajnu masu kada je utvrđeno da ju je bivši vlasnik kompanije Mehmed Adrović izgradio u svom selu od novca koji je pripadao kompaniji Simon Voyage.

U dosadašnjih šest oglasa prodavala se cjelokupna imovina. Ta je imovina bila, navodno, prodana kompaniji Viktorija Ekspress za 710.000 eura, ali je, poslije događanja u Privrednom sudu, kada je uhapšen i raniji stečajni upravitelj kompanije Simon Voyage, novi stečajni upravitelj poništio kako bi, rekao je tada, ostvario veću cijenu.

Stečaj je uveden u travnju 2021., nakon što su radnici cijelu godinu štrajkali i tražili da im se isplate plaće i druga potraživanja za dvije godine.

Zbog neisplaćenih 250-300 tisuća eura na ime prodanih karata prosvjedovali su i prijevoznici iz Crne Gore i Srbije. U Specijalnom tužiteljstvu vodi se istraga protiv bivšeg vlasnika Simon Voyagea, Mehmeda Adrovića, zbog zloporabe položaja i krivotvorenja potpisa. Kaznenu je prijavu lani podnio Simon Bernard, Adrovićev partner iz Luksemburga. 

Komentirajte prvi

New Report

Close