OTP grupa zaključila akviziciju Ilirike u Srbiji

Autor: Poslovni dnevnik , 13. srpanj 2023. u 06:55
Foto: Shutterstock

Attila Banfi vjeruje da je moguće da OTP banka Srbija u sljedećih pet godina postane dominantan sudionik na investicijskom tržištu.

OTP Fund Management iz Mađarske, zajedno s OTP bankom Srbija, uspješno je preuzeo ILIRIKU DZU, srpsku podružnicu grupe ILIRIKA, koja je osim u Srbiji prisutna i u drugim zemljama (Slovenija i Sjeverna Makedonija) i koja, uz brokerske usluge i usluge upravljanja imovinom, pruža savjetodavne usluge za korporativne financije i M&A.

“Ovom smo transakcijom postali aktivni sudionik na domaćem tržištu kapitala, istaknuo je Attila Banfi, predsjednik Upravnog odbora OTP Fund Managementa. Precizirao je da se, prema propisima koji se odnose na tržište kapitala u Srbiji, investicijski fondovi mogu ponuditi klijentima samo ako društvo za upravljanje imovinom posluje u Srbiji.

Željeli smo ispuniti taj uvjet, imajući u vidu da do sada investicijski fondovi nisu bili prisutni u ponudi proizvoda privatnog bankarstva OTP banke Srbija, rekao je Attila Banfi. Predrag Mihajlović, generalni direktor i predsjednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija ovom prilikom je izjavio:

“S obzirom na vodeću poziciju OTP banke u Srbiji i stručnu podršku Direkcije za globalna tržišta naše matične OTP grupe, ovom akvizicijom smo značajno će proširiti ponudu proizvoda i usluga Banke na tržištu kapitala.

Investicijske usluge bit će dostupne našim klijentima privatnog bankarstva, segmentu stanovništva, kao i poslovnim klijentima.” OTP Fund Management iz Mađarske pružat će stalnu stručnu i operativnu podršku novoj tvrtki OTP Invest.

Bit će snažan naglasak na internoj i eksternoj razmjeni znanja i obuci unutar cijele Grupe, što će se proširiti i na OTP banku Srbija, koja ima 154 poslovnice, jer ona kroz svoju snažnu i dominantnu mrežu, uključujući privatne bankovne poslovnice, može ostvariti potpunu i uspješnu suradnju s poslovnim subjektim”, rekao je Attila Banfi.

Attila Banfi vjeruje da je moguće da OTP banka Srbija u sljedećih pet godina postane dominantan sudionik na investicijskom tržištu, za što je trenutno niska tržišna penetracija odlična polazna točka. 

Komentirajte prvi

New Report

Close