Oštar pad dobiti Impol Sevala u prvih šest mjeseci

Autor: Poslovni dnevnik , 04. listopad 2023. u 17:00
Foto: IMPOL SEVAL

Iz tvrtke su i prije objave financijskih izvješća napomenuli da su suočeni s otežanim plasmanom robe te da tvornica radi sa 70 posto kapaciteta.

Očekivano, Valjaonica aluminija Impol Seval (IMPL) zabilježila je veliki pad dobiti u prvih šest mjeseci u odnosu na rekordan rezultat u istom razdoblju prošle godine.

Iz tvrtke su i prije objave financijskih izvješća napomenuli da su suočeni s otežanim plasmanom robe te da tvornica radi sa 70 posto kapaciteta. U razdoblju siječanj-lipanj ukupna proizvodnja iznosila je 20.593 tone, što je 31 posto manje nego lani.

S financijske strane, tvrtka je ostvarila pad konsolidiranih prihoda od 48,1 posto na 8,6 milijardi dinara. Konsolidirana poslovna dobit smanjena je za 86,9 posto na 327 milijuna dinara, a neto dobit za 89,8 posto na 252,8 milijuna dinara.

Zahvaljujući izvrsnim poslovnim rezultatima u protekle dvije godine, tvrtka je nastavila relaksirati svoju financijsku strukturu. Neto dug na kraju lipnja smanjen je za 70 posto na 383,5 milijuna dinara.

Impol Seval je ove godine svojim dioničarima isplatio rekordnu dividendu od 821,3 milijuna dinara, odnosno 871,6 dinara po dionici. Ovogodišnja isplata veća je za 40 posto od prošlogodišnje, što je ujedno bila i rekordna dividenda u to vrijeme. 

Komentirajte prvi

New Report

Close