Osam startupa iz regije izabrano za EBRD Star Venture

Autor: Poslovni.hr , 26. listopad 2023. u 07:00

Ovo je bio šesti poziv za prijavu inovativnih tvrtki.

Osam start up tvrtki iz regije izabrano je za program Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) – EBRD Star Venture, program savjetodavne podrške i mentorstva, na sesiji organiziranoj u ICT Habu u Beogradu, gdje je svoje poslovne ideje predstavilo ukupno 18 brzorastućih poduzeća. Podršku su dobili View ECG i Hey Reach iz Sjeverne Makedonije, Gap App, Cloud City, Curious Sparrow, Neuroblast i Inclusio iz Srbije, kao i Cardo AI /Softics Data Science iz Albanije, objavio je EBRD. Među izabranim biznis idejama su personalizira knjige, ECG monitor koji u realnom vremenu prati rad srca, automatizacija komunikacije na Linkedinu, platformi koja omogućava osobama s invaliditetom da lakše dođu do usluga, aplikacija za pametne gradove, platforma za automatizaciju pravnih i konzultantskih usluga.

EBRD podsjeća kako je program podrške start up tvrtkama započeo 2019. godine sredstvima koja je osigurao Luksemburg, a od 2021. godine podržan i od strane Evropske unije putem WBIF/EDIF platforme. Ovo je bio šesti poziv za prijavu inovativnih tvrtki. Kako je istaknuto, izabrane start up tvrtke će u idućem razdoblju imati pristup tehničkoj ekspertizi, mentorstvu i strateškim programima za razvoj poslovanja koji će im pomoći da prošire svoje poslovanje kako bi se pripremili da privuku investitore ili druge izvore financiranja. Program obuhvaća i praktične radionice i susrete sa međunarodnim mentorima i lokalnim konzultantima, kao i potencijalnim investitorima.

Program je do sada već podržao 39 start up kompanija iz regije u različitim sektorima, od strateškog i investicijskog planiranja, pomoći u prikupljanju sredstava, istraživanja tržišta do razvoja poslovanja ili brendiranja i prodaje.

Komentirajte prvi

New Report

Close