Oko 1200 izlagača na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

Autor: Miroslav Kuskunović , 30. travanj 2024. u 06:11
Foto: SHUTTERSTOCK

Na sajmu će biti izložena i stoka najboljih odgajivača iz Srbije, a bit će predstavljeno oko 800 grla goveda, konja, koza i ovaca.

Međunarodni sajam poljoprivrede održat će se na Novosadskom sajmu od 18. do 23. svibnja, a očekuje se oko 1.200 izlagača iz 40 zemalja, što je po broju sudionika za 10 posto više u odnosu na godinu ranije, rekao je izvršni direktor za sajamsku djelatnost Boris Nadlukač. Ove godine, zemlja partner je Europska unija.

“Vjerujemo da će EU sa svojih 27 zemalja, predstaviti sve svoje aktivnosti iz agrobiznisa, IPARD programe za naše farmere, ali i sve što se provodi u Srbiji”, rekao je Nadlukač.

Najavio je da će kompanija IMT izložiti traktor e30 na električni pogon, koji je bio predstavljen u Hanoveru, a moći će se vidjeti i traktor od 55 konjskih snaga koji koristi hidrogen kao gorivo, kao i traktor iz brenda Fendt, koji je prošle godine proglašen za traktor godine.

Na sajmu će biti izložena i stoka najboljih odgajivača iz Srbije, a bit će predstavljeno oko 800 grla goveda, konja, koza i ovaca. Na programu je i izložba organskih proizvoda i craft piva, a atrakcija za posjetitelje bit će, po ocijeni organizatora, javna ocjenjivanja goveda, konja i ovaca.

Zamjenica veleposlaika delegacije EU u Srbiji Plamena Halačeva navela je da partnerstvo nije iznenađenje, obzirom na podršku EU poljoprivrednom sektoru.

“Partnerstvo sa sajmom u Novom Sadu pruža odličnu priliku da prikažemo instrumente financijske podrške koju nudi EU, a posebno naš IPARD program i da istaknemo uspješne projekte, a imamo ih veliki broj, od opremanja srpskih poljoprivrednika novim traktorima, preko mehanizacije i tehnologije do energetske efikasnosti i digitalizacije, sa ciljem da srpski poljoprivredni sektor bude još konkurentniji”, rekla je Halačeva. 

Komentirajte prvi

New Report

Close