Određena trasa naftovoda od mađarske granice do Novog Sada

Autor: Poslovni dnevnik , 13. veljača 2024. u 06:55
Foto: Shutterstock

Izrada prostornog plana temeljit će se na planskoj, studijskoj, tehničkoj i drugoj dokumentaciji.

Vlada Srbije donijela je odluku o izradi Prostornog plana područja posebne namjene infrastrukturnog koridora naftovoda Mađarska-Novi Sad s elementima detaljne regulacije.

Okvirna granica Prostornog plana obuhvaća dijelove teritorije grada Novog Sada i općina Kać, Žabalj, Bečej, Ada, Senta i Kanjiža. Na području Novog Sada obuhvataće cijele katastarske općine Novi Sad III i Kać, na području Žablja katastarske općine Žabalj, Čurug 1 i Gospodginci, na području Bečeja katastarske općine Bačko Gradište., Bečej i Bačko Petrovo Selo.

Na području općine Ada obuhvaćat će cijele katastarske općine Ada i Mol, na području općine Sente cijelu katastarsku općinu Senta, a na području Kanjiže cijele katastarske općine Velebit, Trešnjevac, Kanjiža, Martonoš i Horgoš.

Izrada prostornog plana temeljit će se na planskoj, studijskoj, tehničkoj i drugoj dokumentaciji, te zaključku Vlade kojim je projekt izgradnje naftovoda Mađarska – Republika Srbija utvrđen projektom od značaja za Republika Srbija.

Rok za izradu Prostornog plana je 12 mjeseci od dana stupanja na snagu ove odluke, a sredstva za izradu Plana osigurat će Transnafta AD Pančevo.

Paralelno će se raditi na projektu i prostornom planu Transnafta Pančevo AD u prosincu je najavila i pregovarački postupak za izradu prostornog plana područja posebne namjene s elementima detaljne regulacije za izgradnju naftovoda Mađarska-Srbija. U proces pregovora pozvan je Zavod za urbanizam Vojvodine.

Kako stoji u obrazloženju dodjele ugovora bez objave javnog poziva, za izradu Prostornog plana područja posebne namjene za planiranu trasu budućeg naftovoda od Mađarske (Horgoš) do Republike Srbije (Novi Sad) koja prolazi kroz općine Novi Sad, Žabalj, Bečej, Ada, Senta i Kanjiža, nadležan je samo Zavod za urbanizam Vojvodine.

U obavijesti se podsjeća da je Transnafta, kao nositelj projekta, već raspisala natječaj za izradu projektno tehničke dokumentacije, ali da je istovremeno potrebno odabrati izrađivača prostornog plana.

Komentirajte prvi

New Report

Close