Od prozora automobila čizme za kišu

Autor: Josipa Ban , 18. svibanj 2023. u 07:00
Vojislav Stanković, country manager Interzeroa u Srbiji/D. Javorović/PIXSELL

Samo u 2021. njihovi su projekti doveli do uštede više od 12,5 milijuna tona primarnih sirovina.

Kompanija Interzero specijalizirana za razvoj integriranih ekoloških iskustva, a koja ima 30 godina iskustva na 10 tržišta te bazu od čak 50 tisuća klijenata, od prošle je godine prisutna i u Srbiji.

Vojislav Stanković, country manager Interzeroa u Srbiji, objasnio je da tvrtka upravlja svim vrstama otpada. “Svaki komad otpada koji prikupimo prerađujemo u novu vrstu sirovine”, ističe.

Konkretno za Donat su razvili bocu od 100% recikliranog materijala, a osmislili su i čizme za kišu koje se rade od prozora automobila. “Kompanijama pružamo rješenja kako bi mogle zatvoriti petlju te uspostaviti cirkularni model poslovanja”, naglašava country manager Interzeroa.

Njihova rješenja donose i konkretne rezultate. Samo u 2021. njihovi su projekti doveli do uštede više od 12,5 milijuna tona primarnih sirovina.

U Srbiju su pokrenuli poslovanje, poručuje Stanković s konferencije Waste Management, zbog pooštravanja zakonodavstva u EU, a koje će prije ili kasnije doći i u Srbiju. Prisutni su kroz dvije kompanije – Interzero solutions – koje upravlja otpadom te Interzero PAK koje se bavi ambalažnim otpadom.

Komentirajte prvi

organizator
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner

New Report

Close