Obiteljski biznis ministra trgovine u Vranju

Autor: Poslovni.hr , 04. kolovoz 2023. u 06:59
foto: Unsplash

Mona se na licitaciji pojavila kao jedini ponuđač za kupnju štamparije koja je u stečaju od 2010. godine.

Beogradska tvrtka Mona u vlasništvu obitelji ministra unutarnje i vanjske trgovine Tomislava Momirovića, kupila je na licitaciji za 43,6 milijuna dinara imovinu Grafičko-izdavačkog poduzeća “Nova Jugoslavija” iz Vranja, potvrđeno je za portal N1.

Mona se na licitaciji pojavila kao jedini ponuđač za kupnju štamparije koja je u stečaju od 2010. godine. Povjerenik stečajnog upravitelja Branislav Milosavljević izjavio je za N1 da je riječ o oronulim zgradama u kojima odavno nema strojeva, a teren je zarastao u korov. Ističe da ova imovina ima isključivo lokacijsku vrijednost, ako se svi objekti sruše i na njihovom mjestu grade novi.

Milosavljević ne zna što će novi vlasnik graditi, ali napominje da lokacija nije previše atraktivna jer je pored pijace i nema adekvatan prilaz. Zbog toga je, dodaje, ranije od gradnje odustao i jedan veliki trgovački lanac. Tvrtko Mona su osnovali su roditelji ministra Đorđe i Nada Momirović, još 1989. godine. Sada je u stopostotnom vlasništvu Mona Holdinga, koja se vodi na ministrovog brata Uroša Momirovića.

Komentirajte prvi

New Report

Close