Novih 110 MW zelene električne energije

Autor: Poslovni dnevnik , 30. siječanj 2023. u 07:00
150 mil. eura Fintel Energija i MK Group investirali su do sada u vjetroparkove ukupnog kapaciteta 90 MW/D. Jaramaz/PIXSELL

Ugovor uključuje nabavu 28 vjetroturbina ukupnog kapaciteta 110 MW, kao i desetogodišnji ugovor o servisiranju i održavanju, čime je otpočela realizacija pet novih projekata zelene energije u Srbiji.

Zhejiang Windey Co. LTD izabran je za preferiranog dobavljača vjetroturbina za vjetroparkove Košava 2, Kula 2 i Ram, koje realiziraju kompanije Fintel Energija i MK Group, kao i za projekte Kula 3 i Kula 4, koje izvodi Fintel Energija.

Ugovor uključuje nabavu 28 vjetroturbina ukupnog kapaciteta 110 MW, kao i desetogodišnji ugovor o servisiranju i održavanju, čime je otpočela realizacija pet novih projekata zelene energije u Srbiji, javlja portal eKapija.com.

”Ovim novim projektima nastavljamo povećavati vrijednost našeg portfolija i nastavljamo razvijati infrastrukturu OEI u Srbiji”, izjavio je Tiziano Giovannetti, izvršni direktor kompanije Fintel Energija.

U partnerstvu su Fintel Energija i MK Group do sada izgradile tri vjetroparka u Vojvodini: Kula, La Piccolina i Košava ukupnog kapaciteta 90 MW, u koje je uloženo 150 mil. eura.

”Projekti obnovljivih izvora energije koje razvija MK Group, imaju ukupan kapacitet od 1GW. Zaključenje ovog ugovora još je jedna potvrda da naša kompanija OIE dugoročno vidi kao strateški važan sektor u koji će i dalje investirati”, naglasio je Mihailo Janković, generalni direktor MK Group.

”Počašćeni smo što smo izabrani kao preferirani dobavljač za vjetroparkove i povjerenjem koje su nam ukazali Fintel Energija i MK Group. Uzbuđeni smo što ćemo biti uključeni u ove srpske projekte koji predvode industriju vjetra na Balkanu, i želimo se pozicionirati u regiji kao lider za vjetroturbine.

Posvećeni smo tome da doprinesemo cilju Srbije u pogledu čiste energije u bliskom partnerstvu s Fintel Energijom”, rekao je Kai Wang, regionalni direktor za inozemne poslove kompanije Zhejiang Windey.

Komentirajte prvi

New Report

Close