Novi servis DP World Novi Sad prvi put povezuje ključne luke u Srbiji i Rumunjske

Autor: Poslovni dnevnik , 20. ožujak 2022. u 07:00
Lukom Novi Sad upravlja kompanija DP World koja se obvezala da će u modernizaciju uložiti 35 milijuna eura/vojvodinauzivo.rs

Uspješno testiran transport prvih kontejnera na novoj liniji između Novog Sada i Konstance.

DP World Novi Sad uspješno je završio testiranje prve kontejnerske pošiljke Dunavom između luka Novi Sad i Konstanca u Rumunjskoj, javlja portal vojvodinauzivo.rs. Prvi brod Vigilla proteklog vikenda prevezao je više od 50 kontejnera do luke Novi Sad gdje je roba brzo i uspješno istovarena u kamione za isporuku krajnjim kupcima.

Ovo je prvi korak prema uspostavljanju novog servisa DP World Novi Sad koji će svim korisnicima osigurati ekološki i jednostavniji transport robe.

Kompanija DP World vodeći svjetski provider pametnih logističkih rješenja postao je vlasnik luke Novi Sad u svibnju 2019. godine, obavezujući se da će uložiti 35 milijuna eura u niz nadogradnji i razvoj, kao što je nova usluga transporta Dunavom do luke Konstanca.

Gradi se i novi kontejnerski terminal u luci što uključuje izgradnju novih silosa za skladištenje robe, rekonstrukciju puteva i proširenje vertikalnog pristaništa.

U svibnju prošle godine, DP World Novi Sad otvorio je obnovljeni putnički terminal u što je investirano 500.000 eura. Terminal sada ima moderne objekte i opremu neophodnu za smještaj svih vrsta plovila.

Krajem 2018. godine Vlada Republike Srbije odlučila je započeti proces privatizacije Luke Novi Sad. Ovaj postupak je završen u svibnju 2019. godine kada je za najboljeg ponuđača izabran konzorcij P&O Ports FZE kojim upravlja DP World iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

P&O Ports FZE je specijalizirana kompanija koja upravlja malim, višenamjenskim lukama, uključujući kontejnerske terminale, terminale za rasuti teret i generalni teret.

Komentirajte prvi

New Report

Close