Nova proizvodnja sredstava za dezinfekciju vode za piće

Autor: Poslovni dnevnik , 24. kolovoz 2022. u 07:00
U zdravstvenim pandemijama Sigmini proizvodi iznimno su značajni, jer dezinfekcija vode za piće postaje izazov/S. Strukić/PIXSELL

Sigma se bavi proizvodnjom i punjenjem sredstava za dezinfekciju koja se upotrebljavaju u prevenciji i borbi protiv virusa Covid 19.

Novi proizvodni pogon kompanije Sigma za proizvodnju biocidnih proizvoda na bazi aktivnog klora, jedinstven u jugoistočnoj Europi, otvoren je u Crvenki. Sigma bavi se proizvodnjom i punjenjem sredstava za dezinfekciju koja se upotrebljavaju u prevenciji i borbi protiv virusa Covid 19.

”U procesu elektrolize vodenog rastvora soli dobivaju se najefikasnija sredstva pogodna za korištenje i u bolničkim uvjetima”, rekao je Dragan Kapičić, generalni direktor i vlasnik kompanije Sigma Crvenka, koja upotrebljava energiju iz obnovljivih izvora.

Dragan Stevanović, sekretar Udruženja za kemijsku industriju Privredne komore Srbije (PKS) istaknuo je da Komora podržava domaću pamet, razvoj novih tehnologija i izvoz inovacija razvijenih u Srbiji, a Sigma je jedan od odličnih primera. Kompanija je poćela prodavati svoje proizvode u Hrvatskoj i Mađarskoj, a u planu su ne samo plasman u zemlje regije, nego i na afričko tržište.

”Sigma je vodeći srpski proizvođač sredstava za tretman vode za piće i proizvodnja im je u objedinjavanju digitalnog, inovativnog i ekološkog, što je u vremenu klimatskih i zdravstvenih pandemija, iznimno značajno, jer dezinfekcija vode za piće postaje izazov”, podsjetio je Siniša Mitrović, rukovodilac Centra za cirkularnu ekonomija PKS-a.

Ministarica privrede Anđelka Atanasković izjavila je da će država i ubuduće podupirati tvrke koje žele povećavati proizvodne kapacitete i napredovati.

”Ministarstvo privrede uvidjelo je važnost i u travnju osiguralo sredstva za realizaciju ovog projekta, koji će uz otvoranje novih radnih mesta, donijeti i ulaganje vrijedno najmanje pola milijuna eura.

Pored osnivanja jedinstvenog proizvodno-logističkog centra za proizvodnju i distribuciju sredstava za dezinfekciju na bazi aktivnog klora, planirana je i investicija u solarnu elektranu koja će proizvoditi električnu energiju za rad ovog centra”, rekla je ministrica Atanasković i naglasila da Srbija postaje nezavisna i od uvoza sredstva za dezinfekciju vode za piće. 

Komentirajte prvi

New Report

Close