Nova ideja za kulu Genex: kupljeni prostor ustupiti mladima

Autor: Poslovni dnevnik , 31. siječanj 2023. u 07:00
Javno nadmetanje za kulu Genex zakazano je za 6. veljače/PD

Prodaja poslovne kule Genex, podsjećaju, zakazana je za 6. veljače.

Demokratska omladina i općinski odbor Demokratske stranke Novi Beograd pozvali su odborničku većinu u Skupštini grada Beograda da iskoriste pravo prvokupa i po aktualnoj cijeni, nekoliko puta nižoj od tržišne, kupe poslovni dio kule Genex i stave ga na raspolaganje mladima.

“Taj bi potez bio značajan i za žitelje stambene kule koji bi mogla ostvariti svoje legitimne interese. Aktualna vlast ima šansu makar po ovome ostati u pozitivnom sjećanju građana”, navodi se u priopćenju Demokratske omladine.

Prodaja poslovne kule Genex, podsjećaju, zakazana je za 6. veljače, a dolazi u pravom trenutku da se jednim potezom gradskih vlasti riješe nagomilani problemi mladih, ali i žitelja stambenog dijela ovog objekta.

Izradili su, navode, projekt kako u okviru Genexa osigurati prostor za osobni razvoj svih kategorija mladih ljudi, od učenika završnih razreda srednjih škola, preko studenata do mladih poduzetnika i umjetnika. “Apeliramo na skupštinsku većinu da iskoristi to pravo i omogući novo ruho jednom od simbola Beograda”, ističe se u priopćenju Demokratske omladine.

Ranije se pojavilo još nekoliko rješenja – da se napravi Tesla kula i prostor učini svojevrsnim srpskim Disneylandom, ali i da država otkupi i od nje napravi studentski dom.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je prodaju imovine poslovnog dijela Genex kule po cijeni od 834,6 milijuna dinara (oko 71 miljun eura).

To je treći pokušaj prodaje, a prethodna dva u 2022. bila su neuspješna. Početna cijena na drugoj ponudi, oglašenoj u srpnju, bila je 1,46 milijardi dinara, dok je prvi put u svibnju cijena bila dvije milijarde dinara.

Na prodaju je ponuđeno 28 poslovnih prostora, površine 14.943 kvadrata, dok prostori između 27. i 37. kata imaju površinu veću od 1.450 kvadrata. Prodajnu cjelinu čine i garaža ukupne površine 9.023 kvadrata, kao i deset garaža površine 6.445 kvadratnih metara. Javno nadmetanje je, navodi se na stranicama ALSU, zakazano za 6. veljače u 12 sati u prostorijama ALSU.

Komentirajte prvi

New Report

Close