Norvežani će razbucati partijsko-parazitski energetski sektor

Autor: Poslovni dnevnik , 09. siječanj 2023. u 06:00
Državnim energetskim poduzećima u Srbiji upravljat će inozemni profesionalni menadžment/H. Jelavić/PIXSELL

Nadzorni odbor Elektroprivrede Srbije (EPS) predložio je Vladi da iz javnog poduzeća postane zatvoreno dioničko društvo sa sto posto dionica u vlasništvu države.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je informaciju istraživačko-izdavačkog centra Demostat da će energetskim državnim poduzećima u Srbiji upravljati strani profesionalni menadžment, objavljeno je na stranici Demostata, javlja portal indikator ba.

Šef države Aleksandar Vučić je na godišnjoj konferenciji za novinare rekao “da će Norvežani, s kojima Srbija surađuje u provođenju reformi u sektoru energetike, postati članovi nadzornih odbora i izvršnih organa u energetskim poduzećima, kako bi se promijenio način na koji je država upravljala svojim kompanijama i napustio “partijsko-parazitski sustav”.

Demostat podsjeća da su upravo oni krajem prosinca prošle godine izvijestili kako su norveški partneri predložili model “Management services agreement”, koji podrazumijeva da energetskim državnim poduzećima u Srbiji upravlja strani profesionalni menadžment.

“Mi ćemo postaviti Norvežane. Mi ćemo pokazati da nam je država važnija od partija, hoćemo pokazati da nam je država, naša Srbija, iznad svega. To ćemo uraditi u sljedećih tri, četiri mjeseca, već smo krenuli u realizaciju”, naglasio je u obraćanju medijima predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nadzorni odbor Elektroprivrede Srbije (EPS) predložio je Vladi da iz javnog poduzeća postane zatvoreno dioničko društvo sa sto posto dionica u vlasništvu države. Vlada će, odluku o statusu Elektroprivrede donijeti početkom ove godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close