NLB financira obnovu Sava centra s 55 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 16. svibanj 2023. u 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Ukupna investicija Delte namijenjena je jednom od najzahtjevnijih i najznačajnijih arhitektonskih poduhvata u Srbiji premašit će 100 milijuna eura.

NLB Grupa, odnosno matična NLB banka iz Ljubljane i njena članica na tržištu Srbije NLB Komercijalna banka, potpisale su s Kongresnim centrom Delta ugovor o projektnom financiranju Sava centra u iznosu od 55 milijuna eura.

Ukupna investicija Delte namijenjena je jednom od najzahtjevnijih i najznačajnijih arhitektonskih poduhvata u Srbiji – kompletna rekonstrukcija više od 100.000 četvornih metara kongresnog, poslovnog i maloprodajnog prostora na Novom Beogradu, premašit će 100 milijuna eura, navodi se u priopćenju, prenosi Bonitet.

“Kao sistemska banka i članica NLB Grupe na najvećem regionalnom tržištu, NLB Komercijalna banka ima motivaciju i kapacitet snažno ulagati u lokalno tržište i financirati projekte od kapitalne važnosti za cjelokupnu zajednicu.”

Već više od četiri desetljeća Sava centar simbol je povezivanja, razmjene znanja, mišljenja i ideja koje ne poznaju granice – čemu to teže NLB Komercijalna banka i NLB Grupa.

Zato želimo da se zahvalimo našim partnerima iz Kongresnog centra Delta na prilici da podrže rekonstrukciju legendarnog zdanja, čime ćemo vratiti zabavu i kulturu, ali i pokrenuti kongresnu industriju u zemlji i regiji”, rekao je Vlastimir Vuković., predsjednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke.

Otvaranje Sava centra planirano je, kako je ranije najavljeno iz Delta Holdinga, za studeni ove godine. Tada će biti otvoren kongresni prostor s 40 dvorana, trgovačkim i uredskim prostorom, a procjenjuje se da će obnova ove važne zgrade stajati više od 100 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close