Njemački MixMarkt otvara prve tri trgovine u Srbiji

Autor: Miroslav Kuskunović , 26. travanj 2024. u 05:21
Foto: SHUTTERSTOCK

Njemački lanac supermarketa zapravo je specijaliziran za proizvode s tržišta istočne Europe, prije svega ruske, ali i ukrajinske, gruzijske, baltičke, poljske, turske, balkanske.

Njemački maloprodajni lanac Mix Markt najavio je službeno otvaranje prvih maloprodajnih objekata u Srbiji za 29. travnja. Trgovine će se nalaziti u Beogradu, kao i u Novom Sadu.

“Otvaranjem novih trgovina u Srbiji, Mix Markt pokazuje posvećenost širenju prisutnosti na globalnom tržištu i pružanju boljih uvjeta kupcima za udobnu i prijatnu kupnju. Ovaj potez također govori o povjerenju u ekonomiju Srbije i potencijalu za rast potrošačke potražnje u zemlji”, priopćeno je iz Mix Markta.

Njemački lanac supermarketa zapravo je specijaliziran za proizvode s tržišta istočne Europe, prije svega ruske, ali i ukrajinske, gruzijske, baltičke, poljske, turske, balkanske. U Njemačkoj je omiljeno mjesto za gastarbajtere, ali i Nijemce koji žele kupiti nešto “egzotično” ili za manje novca nabaviti voće, povrće i posebno meso i ribu.

Dolazak popularnog maloprodajnog lanca u Srbiju u vezi je s doseljavanjem više desetina tisuća Rusa koji su se već udomaćili i imaju svoje kafiće, frizere, kulturnu scenu. Do sada je u regiji MixMarkt bio prisutan najviše u Crnoj Gori, gdje su Rusi ranije držali do 70.000 nekretnina i često ljetovali. U Crnoj Gori ima devet poslovnica, u Bugarskoj tri, a u Sloveniji jednu.

Ukupno ovaj lanac ima 181 trgovina u Njemačkoj i još toliko širom Europe. Prvi objekt tvrtke Mixmarkt otvoren je 1997. godine u Njemačkoj. Najveći partner trgovačkog lanca je Monolith grupa, a dolazak na srpsko tržište najavljivan je prije nekoliko godina.

Ova bi godina mogla donijeti dolazak još nekih novih igrača na srpsko maloproidajno tržište poput, primjerice, poljske Žabke koja je zakupila internetsku domenu za srpsko tržište i potvrdila planove za daljnje širenje u regiji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close