Njemački diskontni trgovac TEDi na tržište Srbije dolazi potkraj mjeseca

Autor: Darko Bičak , 15. ožujak 2022. u 22:00
U Hrvatskoj TEDi ima 26 trgovina, a još nekoliko je u najavi/E. Elvedji/PIXSELL

Kompanija kontinuirano traži pogodne lokacije za poslovne prostore kao i zaposlenike.

Do kraja ožujka njemački diskontni lanac TEDi bit će na tržištu Srbije, javlja portal Retail Serbia.

Kako navodi ovaj portal, plan njemačkog lanca je otvaranje prvih maloprodajnih objekata u nekoliko gradova širom Srbije u idućoj godini. Osim u Srbiju, TEDi bi u isto vrijeme trebao stići i u susjednu Rumunjsku koje se već nalazi na njihovim mrežnim stranicama kao zemlja u kojoj djeluju.

Na stranici ovog lanca stoji da imaju 2550 trgovina i 24.000 zaposlenih u 10 europskih zemalja. U Hrvatskoj je njihova prva trgovina otvorena 2017. godine. Tijekom poslovne 2019. godine ostvarili su prihod od 1,6 milijardi eura.

Fer cijene za kvalitetu
Tvrtka je osnovana 2004. godine u Dortmundu i spada u vodeće u Non-Food Branche gdje osim svakodnevnih potrepština za kućanstvo, nudi i proizvode za zabavu, uradi sam, kao i elektro opremu. Ideja osnivača, Tengelmann Grupe, bila je da u Njemačku dovedu princip trgovine kakva je već funkcionirao u Sjedinjenim Američkim Državama s pod geslom “sve po jedan dolar”.

Asortiman TEDija također uključuje uredski materijal, igračke, drogerije i kozmetiku. “Kroz našu mrežu poslovnica dostupni smo svima, neovisno je li u gradu ili ruralnim sredinama. U potrazi smo za novim lokacijama, kontinuirano razvijamo naš koncept i prilagođavamo se novim tržištima – fleksibilni smo.

Znamo da dobro ne mora biti i skupo. Isto dokazujemo odnosom fer cijena i dobrom kvalitetom, svojim angažmanom i širokom paletom ponuda”, navode iz TEDija. Dodaju da su predstavili svoj koncept trgovina i otvorili prvu poslovnicu u Njemačkoj, a u prosjeku svaki tjedan otvaraju dvije nove poslovnice.

Prvu poslovnu godinu završili su sa 120 poslovnica u Njemačkoj. Sredinom 2010. došli su do tisućite poslovnice. Naredne godine se šire na inozemstvo, najprije u Austriji, a tijekom 2012. ulaze i na slovensko tržište.

Godinu kasnije dolaze u Slovačku te krajem 2013. dostižu 1300 prodavaonica, a od čega njih 100 izvan matične im Njemačke. Španjolska je na red došla tijekom 2015. godine te tada dolaze na 150 trgovine izvan Njemačke u pet europskih zemalja.

Nakon što je 2017. bila rezervirana za njihov dolazak u Hrvatsku, naredne godine ulaze na velika tržišta Italije i Poljske. Lani bilježe ulazak na Češko tržište te rade pripreme za ulazak u Rumunjsku.

Koncept retail parka
Prema podacima s TEDijeve internetske stranice, u Hrvatskoj imaju 26 trgovina, a još nekoliko je u najavi, između ostalog i TEDi u novoizgrađenom trgovačkom centru City park Zelina u Svetom Ivanu Zelini kod Zagreba koji ima koncept retail parka.

Ističu da su zbog svojih ambicioznih planova ekspanzije, kako u samoj Hrvatskoj tako i na svim ostalim tržištima na kojima djeluju ili tek planiraju doći na njih, kontinuirano traže pogodne lokacije za poslovne prostore te zaposlenike te stalno imaju otvorene natječaje na kojima im se ponuđači prostora ili potencijalni radnici mogu javiti sa svojim ponudama.

Njihov zaista obiman asortiman cjenovno pristupačnih artikala podijeljen je u sedam kategorija: Drogerija i kozmetika, Kućni ljubimci, Sam svoj majstor, Slobodno vrijeme i vanjski asortiman, Dom i dekoracija, Školski i uredski pribor, Party i prigodni program.

Tvrtka je vrlo aktivna i na društvenom planu te je poznata njihova sponzorska vezanost uz dva njemačka nogometna prvoligaša, Herthu i Borussiju Dortmund, kao i s nizom manjih klubova.

Tijekom proteklih parlamentarnih izbora u Njemačkoj objavili su donaciju od 100.000 eura liberalnoj Slobodnoj demokratskoj stranci (FDP) koja je članica aktualne vladajuće semafor koalicije u Njemačkoj koju čine crveni SPD, žuti FPD i Zeleni (Die Grünen).

Komentirajte prvi

New Report

Close