Njemačke tvrtke traže dobavljače iz Srbije i zemalja Balkana

Autor: Mladen Miletić , 30. lipanj 2023. u 07:00
Istovremeno, njemačka tvrtka Gruner mora otpustiti 10 posto radne snage u pogonu u Srbiji/PD

Više od 50 njemačkih kompanija prijavilo se za skup na kojem će razgovarati sa zainteresiranim dobavljačima, a bit će održan u Kölnu 12. listopada.

Njemačko-srpska gospodarska komora pozvala je tvrtke iz Srbije i zemalja Zapadnog Balkana da budu dobavljači njemačkim kompanijama u okviru projekta koji provodi već devetu godinu.

Više od 50 njemačkih kompanija prijavilo se za skup na kojem će razgovarati sa zainteresiranim dobavljačima, a bit će održan u Kölnu 12. listopada. Rok za dostavljanje prijava je 28. srpnja.

Za dobavljače su zainteresirane njemačke kompanije uglavnom iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj kompanija iz elektro i elektronskog sektora.

Do sada je u okviru regionalnog projekta “Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana” organizirano više od 3500 direktnih susreta privrednika tijekom kojih su brojni ugovori sklopljeni.

Ta se inicijativa realizira od 2015. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i energetiku Nemačke u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća Nemačke, uz podršku predstavništva njemačke privrede u zemljama Zapadnog Balkana (AHK), kao i njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V).

Istovremeno, Blic piše kako njemački Gruner zbog krize otpušta 10 posto radne snage u Srbiji. Tvornica za proizvodnju dijelova za automobilsku industriju iz Vlasotinca otpustit će još oko 70 radnika, a poslije sporazumnog raskida radnog odnosa prije dva mjeseca s oko 30 zaposlenih, potvrđeno je iz ove njemačke kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close