NIS u remont Rafinerije Pančevo ulaže 95 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 04. ožujak 2024. u 07:14
Foto: SHUTTERSTOCK

Sve aktivnosti provodit će se u skladu sa strogim ekološkim standardima i pravilima zaštite na radu.

Prošloga tjedna je počeo remont Rafinerije nafte Pančevo koji će trajati do 17. travnja, a tržište će u tom razdoblju biti uredno opskrbljeno svim vrstama naftnih derivata.

Istovremeno, zahvaljujući povećanju obima proizvodnje u prethodnim mjesecima, osigurane su dovoljne količine zaliha za vrijeme trajanja radova, piše “Politika” pozivajući se na ovu naftnu kompaniju.

U ovom razdoblju na većini procesnih postrojenja izvršit će se planirani remontno-investicijski radovi koji će omogućiti unapređenje proizvodnih procesa, kao i povećanje pouzdanosti rada postrojenja u prerađivačkom kompleksu Naftne industrije Srbije (NIS). Iz tvrtke su potvrdili da će na radovima, uz djelatnike rafinerije, biti angažirano više od 2000 djelatnika vanjskih izvođača.

Sve aktivnosti provodit će se u skladu sa strogim ekološkim standardima i pravilima zaštite na radu. Riječ je o najvećem remontu po obimu i složenosti u povijesti rafinerije Pančevo, a vrijednost radova i ulaganja u razvoj procjenjuje se na 95 milijuna eura.

Obnovom je planirana realizacija više od deset investicijskih projekata, kao i značajan broj projekata investicijskog održavanja. Poslovi popravka uključuju pregled i ispitivanje opreme pod pritiskom, što je predviđeno srpskim zakonodavstvom.

Za vrijeme trajanja remonta provodit će se aktivnosti koje uključuju ispunjavanje zahtjeva iz područja zaštite na radu i zaštite okoliša te zahtjeva za zamjenu i regeneraciju katalizatora.

Investicijski radovi omogućit će i poboljšanje pouzdanosti postrojenja za proizvodnju komponenti benzina i plinova, kao i poboljšanje industrijske sigurnosti i energetske učinkovitosti u nekoliko postrojenja u Rafineriji nafte Pančevo. 

Komentirajte prvi

New Report

Close