Neugodno iznenađenje: Austrijanci zatvaraju mesnu industriju Mitros

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2023. u 07:01
Foto: Shutterstock

Ovo je izuzetno teška situacija i za zaposlenike i za menadžment tvrtke.

Srbija će, kako se čini, osatati bez još jednog važnog investitora.

Zaposlenici klaoničke industrije Mitros iz Sremske Mitrovice nedavno su, naime, dobili obavijest da tvornica prestaje s radom do kraja godine, a sada se to, barem nakratko, i obistinilo. Naime, vlasnik Mitrosa, tvrtka Gierlinger Holding GmbH, donijela je odluku o obustavi proizvodnje u Sremskoj industriji mesa.

“Na temelju detaljne analize poslovanja poduzeća, menadžment i vlasnici Gierlinger Holding GmbH bili su prisiljeni donijeti tešku odluku o obustavi proizvodnje u MITROS FLEISCHWAREN DOO u Sremskoj Mitrovici. Radi transparentnosti i pravednosti prema zaposlenicima, poslodavac je odlučio zaposlenike obavijestiti o ovoj odluci u najranijoj fazi”, stoji u priopćenju tvrtke.

Dodaje se da će konkretni koraci koji će se poduzeti u provedbi ove odluke, kao i rokovi za njihovo izvršenje, biti precizno definirani u narednom razdoblju.

“Ovo je izuzetno teška situacija i za zaposlenike i za menadžment tvrtke, a razumijemo da postoji širok interes javnosti za događanja u MITROS FLEISCHWAREN DOO. Međutim, u ovom trenutku poslodavac moli za strpljenje i razumijevanje situacije koja je dovela do ovakve odluke”, stoji u priopćenju. Podsjetimo, ova tvornica svečano je otvorena 2016. godine. Otvorenju je nazočio i tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je nakon presjecanja vrpce u tvornici Mitros rekao da je Vlada Srbije pomogla austrijskom investitoru s 5,3 milijuna eura “zbog 300 zaposlenih u tvornici, ali i za oko 700 ljudi s kojima će tvornica sklopiti ugovore o otkupu mesa”.

Sve je ovo neugodno iznenađenje zna li se kako je, na površini od oko 14 hektara i preko 500 zaposlenih uz primjenu suvremenih tehnologija, većina proizvoda ove tvornice išla u izvoz.

Komentirajte prvi

New Report

Close