Nestle u Surčinu otvorio tvornicu hrane vrijednu 80 milijuna eura, 220 ljudi dobilo posao

Autor: Miroslav Kuskunović , 02. ožujak 2024. u 13:53
Foto: Shutterstock

Investicija je vrijedna preko 80 milijuna eura i u njoj je otvoreno 220 novih radnih mjesta.

Kompanija Nestle otvorila u utorak u Surčinu tvornicu za proizvodnju hrane na biljnoj bazi, pored svoje postojeće tvornice. Investicija je vrijedna preko 80 milijuna eura i u njoj je otvoreno 220 novih radnih mjesta, objavila je kompanija. Nova tvornica, koja se prostire na 18.440 kvadratnih metara, proizvodit će obroke iz asortimana brenda GARDEN GOURMET, nutritivno bogate obroke na biljnoj bazi.

“ Brend GARDEN GOURMET je dio misije kompanije Nestle da ponudi potrošačima inovativne proizvode koji su dobri za ljude i planet, bez kompromisa kada je okus u pitanju. Korištenjem lokalnih sastojaka kompanija Nestlé planira dodatno osnažiti lokalne proizvođače soje, sa ciljem održavanja jakih veza unutar lokalne zajednice i srpskog društva.

Kompanija je 2022. godine uspostavila partnerstvo sa lokalnim dobavljačem sojinog proteina u Srbiji i njegovim poljoprivrednicima kako bi oni prešli na regenerativnu poljoprivredu. Ovo je način obrade zemljišta koji radi na jačanju prirodnih ekosistema i ima za cilj zaštitu, obnovu i obnavljanje poljoprivrednih zemljišta”, ističu u Nestel. Otvaranju tvornice prisustvovao je i srpski predsjednik Aleksandar Vučić koji je rekao kako švicarska kompanija za ovu investiciju nije tražila poticaje.

Zajedno smo prije dvije godine počeli izgradnju ove tvornice. Zahvaljujući švicarskoj preciznosti i vrijednim srpskim radnicima radovi su završeni na vrijeme i otvoreno je 220 novih radnih mjesta. Drago mi je što Nestle neće ovdje stati i što planira buduće investicije. Cilj nam je da učvrstimo regionalno tržište – to je put prema europskom tržištu i Srbija je za to spremna, kazao je Vučić.

Nestle će u novoj tvornici koristiti obnovljivu energiju iz hidroelektrana, neće proizvoditi komunalni otpad i tretirat će svu otpadnu vodu na licu mjesta u svom vlastitom postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda. Principi cirkularne ekonomije primijenjeni su tijekom izgradnje koristeći izolacijske eko-panele napravljene od reciklirane ambalaže Nestle proizvoda, kao što su juhe i majoneze.

Komentirajte prvi

New Report

Close