‘Nema razloga za poskupljenja svinjetine i piletine’

Autor: Poslovni dnevnik , 14. veljača 2023. u 07:00
Hrana za životinje pojeftinila, pa meso ne bi trebalo poskupjeti/SHUTTERSTOCK

Vlada Srbije promijenila Uredbu kojom su propisane maksimalne cijene određenih životnih namirnica.

Nema realnih razloga da dođe do poskupljenja svinjetine i piletine, građani ne trebaju brinuti jer su uvjeti proizvodnje ostali isti, izjavio je tajnik Udruženja za stočarstvo Nenad Budimović, nakon što je Vlada Srbije promijenila Uredbu kojom su propisane maksimalne cijene određenih životnih namirnica tako što su iz nje izbačene odredbe koje se odnose na cijene svinjskog buta bez kostiju, svinjske plećke, svinjskog vrata i krmenadle sa kostima, kao i cijelog trupa pileta.

“Nema realnih razloga da dođe do poskupljenja, uvjeti proizvodnje su u potpunosti isti, ovo je inicijativa pokrenuta prije četiri-pet mjeseci prema ministarstvima i Vladi, a došla je od primarnih proizvođača farmera i prerađivačke industrije”, rekao je Budimirović za Tanjug.

Naglasio je kako je čak i kukuruz pojeftinio kao osnovna komponenta hrane za životinje, ali je dodao da će se vidjeti kako će se odvijati situacija. On dodaje kako nema potrebe za brigu građana i ponovio da se uvjeti proizvodnje nisu promijenili.

“Ranija je uredba o ograničenju cijena za cilj imala da u kratkom razdoblju regulira tržišne oscilacije i dala je efekt, ali to nije dugoročno rešenje, pogotovo u stočarskoj proizvodnji koja je zahtjevna i živa proizvodnja”, rekao je Budimović te dodao da paralelno sa tim interventnim uredbama i pravnim aktima mora ići i reguliranje proizvodnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close