Nelt u Luandi otvorio tvornicu bombona

Autor: Poslovni.hr , 26. listopad 2022. u 21:59
Foto: pixabay

Nelt posluje u Angoli, Zambiji i Mozambiku, gdje zapošljava više od 500 ljudi.

Nelt grupa priopćila je da je u Specijalnoj ekonomskoj zoni u Luandi otvorila tvornicu slatkih proizvoda Candy Factory, čiji je suvlasnik preko svoje kompanije Nelt LDA, izvijestio je portal dan.rs.

Otvaranju konditorske tvornice prisustvovao je, kako se navodi u priopćenju, veliki broj uzvanika iz Angole i Europe, uključujući i ministra industrije i trgovine, Victora Fernandesa, koji je zajedno sa suvlasnicima simbolično presjekao vrpcu nove fabrike.

”Investicije u ovu je tvornicu veća od 20 milijuna eura. Trenutno zapošljavamo 90, a očekujem da će za dvije godine posao u fabrici pronaći više od 150 radnika. S proizvodnim kapacitetom od 6700 tona godišnje, dnevna proizvodnja ubrzo će premašiti 15 tona bombona, lizalica i žvakaćih guma,” izjavio je Boris Mačak, izvršni potpredsjednik Nelt Grupe za afrička tržišta.

Nelt je u suradnji s lokalnom partnerskom kompanijom Oxbow i uz svesrdnu pomoć Vlade i razvojnih agencija Angole, realizirao ovaj greenfield projekt u roku od tri godine. Nelt posluje u Angoli, Zambiji i Mozambiku, gdje zapošljava više od 500 ljudi. Kompanija očekuje da će uskoro zauzeti 20 posto tržišta bombona, žvakaćih guma i lizalica u Angoli.

Komentirajte prvi

New Report

Close