Nelt bilježi godišnji rast prihoda od 12 posto

Autor: Poslovni dnevnik , 04. prosinac 2023. u 07:00
Najviše će investirati u digitalizaciju i automatizaciju poslovanja, opremu i zaposlene/Shutterstock

Kompanija za 2024. godinu najavljuje ulaganja vrijedna oko 20 milijuna eura u daljnji razvoj poslovanja.

Jubilarna 30. godina poslovanja zaokružena je konsolidiranim prometom od 1,3 milijarde eura i dvoznamenkastim rastom prihoda na tržištima Europe i Afrike, priopćeno je iz Nelt Grupe na godišnjoj konferenciji za novinare u sjedištu tvrtke u Dobanovcima.

Nelt za 2024. godinu najavljuje ulaganja vrijedna oko 20 milijuna eura u daljnji razvoj poslovanja na ukupno devet europskih i tri afrička tržišta, te u digitalizaciju i automatizaciju poslovanja, opreme i zaposlenika, a kao ključni izazov navode inflaciju. u nadolazećoj godini.

“U 2023. godini ostvarili smo zacrtane ciljeve – ostvarili smo promet od 1,3 milijarde eura, što je pokazatelj da se Nelt svrstava među velike kompanije u jugoistočnoj Europi, kao i među značajne igrače u široj regiji srednje i istočne Europe, “ rekao je generalni direktor Nelt grupe Miloš Jelić.

No, istaknuo je kako je inflacija u posljednje dvije godine značajno utjecala na potražnju na tržištima na kojima Nelt posluje te predstavlja svojevrsni rizik za njihovo poslovanje.

Ipak, i u takvim uvjetima grupacija koja se bavi proizvodnjom, distribucijom i logistikom uspjela je povećati obujam poslovanja za dva posto u odnosu na 2022. godinu, kao i zabilježiti međugodišnji rast prihoda od 12 posto..

Na pitanje Biznis.rs koliku inflaciju očekuju u 2024. godini, izvršni direktor za financije u Neltu Marko Čilić je odgovorio da se njihova očekivanja kreću oko pet posto, ali da je uvijek nezahvalno prognozirati jer razni makroekonomski potresi mogu dovesti do toga. da se kreće ispod i iznad te razine.

Ono što je dobro za našu regiju jest da prognoze pokazuju da će kretanje cijena biti stabilnije nego u ostatku Europe, tako da smo pozitivni optimisti što se tiče inflacije, rekao je Čilić.

Komentirajte prvi

New Report

Close