NBS razmatra suradnju s Viberom u području instant plaćanja

Autor: Poslovni dnevnik , 18. travanj 2024. u 05:10
Foto: SHUTTERSTOCK

NBS podsjeća da sustav za instant plaćanja omogućava jedan od najmodernijih načina plaćanja koji trenutno postoji u svijetu, jer radi 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, 365 dana u godini.

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se sa predstavnicima kompanije Rakuten Viber kako bi razgovarali o suradnji čiji bi rezultat bio povezivanje funkcionalnosti aplikacije Rakuten Viber i servisa IPS NBS sustava.

Uvođenjem IPS NBS sistema za instant plaćanja 2018. godine, prvi u regiji i među prvima u svijetu, Narodna banka Srbije stvorila je čvrste temelje za daljnji razvoj platnih usluga baziranih na instant transferu sredstava, te se svrstala među svjetske lidere u području usluga razvoja platnog prometa i inovativnih usluga, kažu u NBS-u.

Danas više od četiri milijuna korisnika aplikacija mobilnog bankarstva ima mogućnost trenutnog plaćanja – jednostavno, brzo i sigurno, a integracija sustava instant plaćanja s naprednim komunikacijskim tehnologijama povećava mogućnosti za rast i razvoj funkcionalnosti koje naš sustav instant plaćanja pruža trgovcima, potrošačima i cijelom gospodarstvu daljnji napredak u dinamičnom digitalnom okruženju.

U platnom sustavu Narodne banke Srbije za instant plaćanja (IPS NBS sistem) 15. travnja ove godine obavljena su 384.623 plaćanja u iznosu od 4.931.166.508,87 dinara, što predstavlja novi rekordni dnevni broj transakcija od početka rada sustava, objavila je središnja banka.

NBS podsjeća da sustav za instant plaćanja omogućava jedan od najmodernijih načina plaćanja koji trenutno postoji u svijetu, jer radi 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, 365 dana u godini.

“Zahvaljujući ovom sustavu NBS-a građanima i poslovnim subjektima omogućeno je jednostavno i brzo plaćanje s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme, čak i vikendom, neradnim danom ili noću, a primatelj dobiva novac na daljnje raspolaganje u samo nekoliko sekundi”, navodi se. 

Komentirajte prvi

New Report

Close