NALED: Smanjenje poreza kao recept za uspjeh Zapadnog Balkana

Autor: Poslovni dnevnik , 26. svibanj 2023. u 07:00
NALED će i dalje veliku pozornost posvećivati ​​zaštiti okoliša/Shutterstock

NALED će i dalje veliku pozornost posvećivati ​​zaštiti okoliša, posebice rješavanju problema otpadnih voda i implementaciji pametnog sustava recikliranja ambalažnog otpada.

Članovi Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) odlučili su da potpora daljnjem razvoju eUprave, unaprjeđenju javnih financija i procesu donošenja propisa budu ključni reformski prioriteti u idućoj godini, najavio je predsjednik Upravni odbor NALED-a Vladislav Cvetković na svečanoj sjednici kojom je završena 17. godišnja skupština te organizacije.

I dalje ćemo inzistirati na rješavanju desetljećima starih imovinsko-pravnih problema poput legalizacije, prenamjene i upisa u katastar kako bismo privukli više investicija.

Bit ćemo tu da pomognemo u potpunoj digitalizaciji zdravstva, punoj primjeni eKartona, eBolesti i eUputa te ubrzanju postupka stavljanja lijekova na tržište, kao i stvaranju povoljnog ekosustava za razvoj biotehnologije”, rekao je Cvetković., saopštio je danas NALED.

Kako je dodao Cvetković, NALED će i dalje veliku pozornost posvećivati ​​zaštiti okoliša, posebice rješavanju problema otpadnih voda i implementaciji pametnog sustava recikliranja ambalažnog otpada.

Na 17. godišnjoj skupštini istaknuta je važnost inovacija i digitalizacije kao pokretača reformi, a poseban gost događaja bio je čelnik crnogorskog pokreta Europa sada Milojko Spajić koji je istaknuo da se prioriteti NALED-a u velikoj mjeri poklapaju s
reformskim procesima u toj zemlji.

Komentirajte prvi

New Report

Close