Na Zlatiboru sportski tereni od 10 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 30. kolovoz 2022. u 06:59
Foto: pixabay

Do sada su dva terena završena, dva se grade, a gradit će se po fazama”, rekao je Stamatović.

Predsjednik općine Čajetina Milan Stamatović predstavio je na Zlatiboru projekt izgradnje sportskih terena vrijedan 10 milijuna eura, prenosi eKapija. Stamatović je naglasio da je želja općine da dalje razvija i unapređuje Zlatibor koji je, kako je kazao, pogodno mjesto za pripremu sportskih ekipa i zdravstveni turizam. “Nemamo dovoljno sportske infrastrukture za pripreme ekipa iz zemlje i inozemstva. Znamo svi da inozemne ekipe neće doći na pripreme jer nemaju uvjete koje imaju u drugim državama”, rekao je on.

Stamatović je istaknuo da će naredne godine biti izgrađeno do 20 sportskih otvorenih i zatvorenih terena. Rekao je i da Zlatibor ima uvjete za smještaj sportaša i da je samo potrebna sportska infrastruktura. Prema njegovim riječima, Zlatibor sada ima 10 sportskih terena, ali to nije dovoljno. “Bit će potrebno oko 10 milijuna eura za izgradnju sportskih terena. Do sada su dva terena završena, dva se grade, a gradit će se po fazama”, rekao je Stamatović. Kazao je da je sljedeći projekt izgradnja zatvorenog sportskog terena kapaciteta 8000 gledatelja, gdje bi, kako je naglasio, “mogli očekivati da se igraju utakmice europskog ranga”.

On je najavio i projekt izgradnje “Zlatnog grada” koji će se nalaziti na međustanici gondole, na kojem će biti izgrađen golf teren.

Komentirajte prvi

New Report

Close