Na tržište stigla veganska čokoladu koja je dobra i za vas i za planet, evo i gdje je možete kušati

Autor: Poslovni.hr , 03. listopad 2022. u 12:25
Foto: Pixabay

Ne čudi što se sve veći broj kompanija i proizvođača hrane okreće veganskim proizvodima – strogo na biljnoj bazi.

Veganska prehrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu svijest o važnosti očuvanja životne sredine, ne čudi što se sve veći broj kompanija i proizvođača hrane okreće veganskim proizvodima – strogo na biljnoj bazi.

Tako je najnoviji hit u svijetu gastronomije veganska čokolada, koja ne sadrži mlijeko, ali koja je jednako kremasta i ukusna. Ovu delikatesu smo imali prilike probati u Chocolate Academy Belgrade, gdje je održana svečana promocija ovog proizvoda poznatog belgijskog brenda Callebaut, piše City magazin.

Riječ je o novoj liniji proizvoda pod nazivom NXT, i velikom iskoraku za ovu kompaniju, ali i brojne ugostitelje, restorane, chefove i druge klijente s kojima blisko surađuju po cijelom svetu. NXT veganska čokolada napravljena je od 100% biljnih sastojaka i bez ikakvih emulgatora, umjetnih aroma i boja ili uočljivih tragova mlijeka, zbog čega je daleko zdravija od obične mliječne čokolade.

Pored toga, budući da svi sastojci potiču iz obnovljivih izvora, bez sastojaka životinjskog porekla, NXT je ekološka čokolada koja je dobra za planetu.

Tim vrsnih slastičara iz Chocolate Academy Belgrade kreirao je niz maštovitih kreacija s ovom čokoladom u glavnoj ulozi – od ukusnih čokoladnih shotova preko mramornih pralina raznih oblika, čokoladnih listića i mini mignona sa malinama/višnjama i čokoladom, do pločica s punjenjem od naranče-

Ovaj novitet na tržištu definitivno je dokaz da veganska čokolada nije samo zdrava, već da može biti i vrlo ukusna – toliko da uopće ne primijetite da u sebi nema mlijeka.

Komentirajte prvi

New Report

Close