MK Group u iduće tri godine ulaže 1,6 milijardi eura

Autor: Miroslav Kuskunović , 09. ožujak 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Ulagat će se u obnovljive izvore energije, turizam i sektor nekretnina te poljoprivredu.

Generalni direktor MK grupe Mihailo Janković najavio je da kompanija u ovoj godini, u kojoj slavi 40. obljetnicu, planira uložiti 400 milijuna eura.

Ulagat će se u obnovljive izvore energije, turizam i sektor nekretnina te poljoprivredu, rekao je Janković na Kopaonik Business Forumu. Dodao je da će MK Group veliki jubilej iskoristiti da najavi trogodišnji investicijski ciklus.

Velike investicije

MK Group do 2025. planira uložiti oko 1,6 milijardi eura. Zanimljivo je da je taj iznos jednak vrijednosti investicija ostvarenih u proteklih 40 godina razvoja, istaknuo je Janković.

Kako je naveo, u naredne tri godine kompanija će uložiti isto toliko, što dovoljno govori o njenim ambicioznim planovima i značaju novih projekata za MK grupu i srpsko gospodarstvo.

Uz svu kompleksnost svijeta u kojem živimo i česte krize, moramo razmišljati pozitivno, okrenuti se budućnosti, ulagati. Bez investicija nema razvoja, a domaće investicije pokretač su razvoja srbijanskog gospodarstva, istaknuo je Janković, prenose srbijanski mediji. Osim bankarstva i turizma, u posljednje vrijeme kompanija ipak najviše ulaže u obnovljive izvore energije. Iz ove su kompasnije nedavno otkrili da rade na razvoju projekata energije vjetra ukupnog kapaciteta preko 320 MW, kao i solarne energije kapaciteta 660 MW.

Obnovljivi izvori

Investicije su vrijedne blizu milijardu eura, a planiraju se realizirati u roku od pet godina. Oni će se provoditi kroz joint venture i samostalna ulaganja, naglasio je. Praktični primjer imali smo prilike vidjeti prije mjesec dana kad je objavljena informacija o tome da su MK grupa i slovenski ALFI Green Energy Fund osigurali 155 milijuna eura za projekt vjetroelektrane Krivača od konzorcija zajmodavaca predvođenog Erste grupom.

Bit će to prvi projekt obnovljivih izvora energije u Srbiji s ugovorom o komercijalnoj kupnji električne energije.

Komentirajte prvi

New Report

Close