MK Group najavljuje investicije od 1,6 milijardi eura

Autor: Poslovni dnevnik , 04. rujan 2023. u 07:00
Generalni direktor MK Grupe Mihailo Janković/PD

Kompanija će u razdoblju od pet godina izdvojiti 50 milijuna eura za donacije.

MK Group će u sljedeće tri godine uložiti 1,6 milijardi eura, a u razdoblju od pet godina izdvojit će 50 milijuna eura za donacije zajednici, rekao je potpredsjednik te kompanije Aleksandar Kostić na proslavi četiri desetljeća postojanja. business, pod sloganom “Slavimo budućnost – najbolje tek dolazi”.

“Zajedno pomičemo granice i s novom energijom razvijamo viziju tvrtke za sljedećih 40 godina. Vjerujem da su veliki uspjesi pred nama i da najbolje tek dolazi. U sljedeće tri godine ćemo ulagati 1,6 milijardi eura, a za donacije u idućih pet godina izdvojiti 50 milijuna eura”, kazao je Kostić.

Agrar i dalje važan
Direktorica korporativnih poslova MK Grupe Aleksandra Stojanović kazala je da tvrtka svoju obljetnicu obilježava i darivanjem, kroz brojne društveno odgovorne aktivnosti.

“Ponosni smo na 40 godina koje su MK grupu dovele na poziciju jedne od najuspješnijih kompanija u ovom dijelu Europe. Posebno smo ponosni što smo u godini obljetnice podigli standarde korporativnog upravljanja, usvojili ESG strategiju i privodimo kraju donacije za više od 20 vrtića u regiji”, rekao je Stojanović.

Generalni direktor MK Grupe Mihailo Janković rekao je da će ulaganja te kompanije u poljoprivredu do 2026. godine iznositi 350 milijuna eura. Posebno se ističe investicija od 33 milijuna eura u Tvornicu alkohola u Kovačici, zahvaljujući kojoj će Srbija po prvi put postati izvoznik alkohola, rekao je Janković.

Dodao je kako će najveći dio ulaganja, čak 900 milijuna eura, biti usmjeren u projekte zelene energije, ukupne snage 1 GW.

Ulaganja u OIE
Prvi projekt koji će biti dovršen već ove godine je vjetropark Krivača u istočnoj Srbiji, au Vojvodini se grade dvije nove vjetroelektrane i bioplinsko postrojenje te prvi agrosolarni projekt na Balkanu. Naveo je da će u iduće tri godine tvrtka uložiti 380 milijuna eura u turizam i nekretnine.

Nakon otvaranja Petram Resort & Residences u Istri ovog ljeta, slijede ulaganja u naša dva hotela Kempinski u Hrvatskoj i Sloveniji, kao i ulaganja u nove projekte u Srbiji i regiji, rekao je Janković.

Komentirajte prvi

New Report

Close