Milšped uspostavio direktnu željezničku liniju Kina-Srbija

Autor: Poslovni dnevnik , 18. travanj 2024. u 06:11
Foto: SHUTTERSTOCK

Suradnjom je uspostavljena je izravna linija željezničkog prometa između Hebeija i Srbije, umjesto dosadašnje rute kroz Europu.

Milšped Grupa, vodeća regionalna kompanija u području transporta i logistike, objavila je da je potpisala ugovor o suradnji s kineskom kompanijom Shijiazhuang International Land Port, kada je u nazočnosti visokih dužnosnika kineske pokrajine Hebei obilježen dolazak prvog teretnog vlaka direktno iz Kine u Srbiju.

Ovom suradnjom uspostavljena je izravna linija željezničkog prometa između Hebeija i Srbije, umjesto dosadašnje rute kroz Europu.

“Intermodalni transport i željeznica igraju ključnu ulogu u našoj strategiji, ne samo zbog svoje ekonomske učinkovitosti, već i zbog smanjenja utjecaja na okoliš. Ovim inovativnim pristupom nastavljamo postavljati standarde u logističkoj industriji, omogućujući brže, više pouzdan i ekološki prihvatljiv transport robe između Kine i Srbije”, rekao je generalni direktor Milšped grupe Nebojša Krivokuća.

U okviru svoje tvrtke članice M BOX terminala, Milšped grupa je prošle godine pokrenula novu intermodalnu vezu u Srbiji, Niš – Wells – Niš, koja klijentima omogućava transport i pristup robi na tržišta zapadne i srednje Europe.

Milšped je prošle godine proslavio 30 godina globalnog poslovanja. Iza njih dug put od beogradskog ureda s nekoliko zaposlenih osnovanog 1993. godine do 3.500 zaposlenika koliko imaju danas.

U tih trideset godina izrasli su u tržišnog lidera u području transporta i logistike, s prisustvom u četrnaest zemalja na tri kontinenta (Europa, Amerika i Azija) s godišnjim prihodom od 540.000.000 eura. Imaju više od 520.000 m2 skladišnog kapaciteta, a zahvaljujući konstantnim ulaganjima planiraju ga povećati.

U svom sastavu Grupa ima i četiri specijalizirane kompanije članice: MBOX (željezničko-cestovni intermodalni terminal), Sky Cargo, M-One i AML, specijalizirane za intermodalni prijevoz, avionski prijevoz, e-commerce i logističke usluge. 

Komentirajte prvi

New Report

Close