Mercator-S otvara novi centar: Tvrtka će uložiti više od 20 milijuna eura i zaposliti 500 radnika

Autor: Poslovni dnevnik , 02. listopad 2023. u 06:33
Foto: Shutterstock

Razdoblje nakon pandemije pokazalo je važnost distribucije i logistike u suvremenom svijetu.

Mercator-S najavio je da će na Novom Beogradu otvoriti novi, moderan logističko-distributivni centar po svjetskim standardima iz kojeg će krenuti kompletna centralna distribucija proizvoda za 339 trgovina IDEA, Roda marketa i Mercator hipermarketa koji se nalaze u više od 80 mesta širom Srbije.

Kako se navodi, Mercator-S će u projekt otvaranja novog logističko-distributivnog centra uložiti više od 20 milijuna eura u nabavku suvremene opreme za rad i zaposliti 500 skladištara i vozača.

Značajan iskorak
Ovaj distributivni centar, koji će se prostirati na 68.000 četvornih metara, najveća investicija tvrtke Mercator-S u posljednjih 10 godina, bit će najbliži objekt te vrste samom centru Beograda, navodi se u priopćenju.

Generalna direktorica Mercatora-S Violeta Kovačević kazala je kako će rast i razvoj tvrtke biti značajno poboljšan.

– Otvaranje novog logističko-distributivnog centra, koji je dio kompleksa CTPark Belgrade City, biće velika prekretnica u poslovanju našeg trgovačkog lanca, jer ćemo iz jednog centra opskrbljivati mrežu od 339 naših prodavaonica u Srbiji. Od velike je važnosti činjenica da se objekt nalazi na jednoj od najboljih lokacija u Srbiji, u neposrednoj blizini centra Beograda”, rekla je.

– Razdoblje nakon pandemije pokazalo je važnost distribucije i logistike u suvremenom svijetu, posebice u svjetlu održavanja opskrbnih lanaca i normalnog funkcioniranja maloprodaje.

Stoga se ulaganjima u taj dio poslovanja prije svega jača sigurnost, a potom i operativna učinkovitost maloprodajnih tvrtki, a ovaj impresivni Mercatorov logističko-distributivni centar u Beogradu postaje vrlo važna razvojna karika ne samo Mercatora Srbija, već i ostale tvrtke Fortenova grupe koje posluju na ovom tržištu. – rekao je Fabris Peruško, član Uprave i glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Zoran Mitreski, izvršni direktor Fortenova grupe za maloprodaju i predsjednik Uprave Konzuma naglašava raznovrsnost i važnost razvojnih investicija u maloprodajnoj mreži Fortenova grupe.

Niz ulaganja
– Iako je otvaranje novih prodavaonica najprepoznatljivije ulaganje u maloprodaji, ono koje svi primete, bez ovog ozbiljnog, dobro organizovanog i funkcionalnog pozadinskog segmenta, nijedna trgovina ne bi ispunjavala svoju svrhu. Stoga je još značajnije otvaranje ovog LDC-a.

Ujedno, ta investicija je dio spektra ulaganja koje imamo u regionalnoj maloprodaji – od nedavne finalizacije preuzimanja lanca Franca u Crnoj Gori, otvaranja novih prodavaonica na svakom tržištu, preko velikih uspeha s AI rješenjima u maloprodaji, i naše liderske uloge u dovođenju novih trendova na tržište, kao što je nedavno otvaranje prve pametne prodavaonice u ovom dijelu Evrope – rekao je Mitreski.

Mercator-S je dio Fortenova grupe i u Srbiji ima prodajne objekte u gotovo 80 gradova i zapošljava blizu 8.000 ljudi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close