Matijević zainteresiran za preuzimanje hotela Slavija

Autor: Poslovni dnevnik , 05. listopad 2023. u 06:11
Foto: Shutterstock

Ministarstvo gospodarstva Srbije raspisalo je poziv za prodaju 100 posto državnog udjela hotela, metodom javnog nadmetanja.

Suvlasnik tvrtke “Matijević” Bojan Matijević izjavio je da će ta obiteljska tvrtka otkupiti dokumentaciju za sudjelovanje na dražbi na kojoj će država ponuditi na prodaju 100 posto kapitala beogradskog hotela “Slavija”.

“Mi smo kao gospodarstvenici zainteresirani kupiti sve što je na prodaju, otkupit ćemo dokumentaciju za hotel ‘Slavija’, pa ćemo tek za dan-dva kada to pregledamo odlučiti hoćemo li sudjelovati na aukciji”, rekao je Matijević, jedan od sinova poduzetnika Petra Matijevića koji vode tvrtku, javlja Beta.

Dosta nepoznanica
Dodao je da ne mogu donijeti konačnu odluku dok ne vide imovinu i stanje hotela jer ima puno “nepoznanica”.

Matijević je rekao da njihov hotel “Centar Beograd” na Trgu Republike dobro posluje i da tvrtka želi, ako je moguće, kupnjom hotela “Slavija” objediniti simbole Beograda. On je naveo da hoteli u vlasništvu te kompanije posluju zadovoljavajuće i da je popunjenost kapaciteta “Centra Beograd” 90 posto, kao i 90 posto hotela “Aleksandar”, “Centar Novi Sad” i “Ribarsko ostrvo”, a hotel “Vojvodina” u Zrenjaninu 70 posto.

Ministarstvo gospodarstva Srbije raspisalo je poziv za prodaju 100 posto državnog udjela hotela “Slavija”, metodom javnog nadmetanja, po početnoj cijeni koja je jednaka procijenjenoj vrijednosti kapitala od 24,9 milijuna eura. Prijave za sudjelovanje u postupku podnose se do 24. studenog, a otvaranje ponuda bit će 28. studenog.

Strogi uvjeti
Kvalificirajući uvjeti za sudjelovanje na javnom natječaju za trgovačko društvo su da je samostalno ostvarilo poslovni prihod u 2022. godini u iznosu od najmanje 50 milijuna eura te da je samostalno ostvarilo poslovnu i neto dobit u 2022. godini.

Ako želi sudjelovati u natječaju, investicijski fond mora imati ukupnu imovinu u iznosu od najmanje 250 milijuna eura u 2022. godini, dok fizička osoba mora imati sredstva u iznosu od najmanje 25 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close