Matijević jedini dostavio ponudu za hotel Slavija

Autor: Miroslav Kuskunović , 01. prosinac 2023. u 05:55
Visina ponude nije objavljena/Shutterstock

Visina ponude za sada nije objavljena, ali je poznato da je u javnom pozivu za sudjelovanje u privatizaciji Slavija hotela propisano da je početna cijena za sudjelovanje u javnom nadmetanju 24,9 milijuna eura.

Iako je više potencijalnih kupaca bilo zainteresirano za kupovinu tvrtke Slavija hoteli, jedino je kompanija Matijević – čiji je osnivač poznati biznismen Petar Matijević, dostavila i ponudu za kupovinu firme u čiju imovinu ulaze hoteli Slavija i Slavija garni na istoimenom trgu u samom centru Beograda, prenosi Biznis.rs.

Visina ponude za sada nije objavljena, ali je poznato da je u javnom pozivu za sudjelovanje u privatizaciji Slavija hotela propisano da je početna cijena za sudjelovanje u javnom nadmetanju 24,9 milijuna eura. Javno nadmetanje nije održano budući da je jedino Matijević, čiji su zastupnici prisustvovali otvaranju dokumentacije, dostavio ponudu.

U nastavku procedure komisija Ministarstva privrede ocijenit će da li prihvaća ili ne ponudu za privatizaciju jednog od najpoznatijih beogradskih hotela, koji je prošle godine obilježio 60. rođendan.

U srijedu je bilo planirano otvaranje ponude, da bi potom uslijedila licitacija, koja je bila zatvorena za medije. Svi zainteresirani za sudjelovanje u postupku privatizacije Slavija hotela bili su u obvezni uplatiti i depozit u iznosu od 2,49 milijuna eura. Hoteli ‘Slavija’ nekada su radili u sastavu nacionalnog avioprevoznika JAT. Iz tvrtke su se izdvojili 2005. kao jedna od nekoliko podružnica i prešli u državno vlasništvo.

Tvrtka ‘Matijević’ prije pet godina kupila je ‘Slavia Lux’, noviji dio hotela, za 6,5 ​​milijuna eura jer ga je ovrhovoditelj ponudio na prodaju, ne čekajući odluku suda duguju li tvrtki Branislava Šaranovića Fil. Šar 1,6 milijuna eura.

Tvrtka ‘Matijević’ odustala je od te kupnje kada je Trgovački sud osporio rješenje ovršitelja i samu prodaju. Mat Real Estate u svom vlasništvu ima pet hotela, tri su u Novom Sadu – ‘Centar’, ‘Aleksandar’ i ‘Ribarsko ostrvo’, u Zrenjaninu je hotel ‘Vojvodina’, a na Trgu republike u Beogradu ‘Beograd – Centar 1’.

Komentirajte prvi

New Report

Close