Manjinski dioničari Instituta spremni na svaki fer dogovor

Autor: Poslovni.hr , 28. rujan 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Institut danas ima blizu 32 milijuna eura obveza i prijeti mu stečaj.

Biznismen Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih dioničara Instituta “Simo Milošević”, najavio je da nije optimista u pogledu sutrašnjeg sastanka s Norvežanima, koji su najavili prekid programa za iduću godinu.

Prema njegovim riječima, pravi problemi Zavoda zahtijevaju realan pristup i znanje, a ne političke floskule.

On je u emisiji Dobro jutro Crna Gora na TVCG rekao da su manjinski akcionari spremni na svako pravedno rješenje kako bi Zavod opstao i da vrijeme ne radi za njih. Rakčević je rekao da Crna Gora mora održati zdravstveni turizam i da građani Crne Gore moraju imati isti broj noćenja kao prethodnih deset godina, prenosi portal RTCG.

“Moram reći, radi javnosti, da smo kao manjinski dioničari spremni na svako pravedno rješenje kako bi Institut opstao. Spremni smo i na model da država kupuje naše dionice, spremni na partnerstvo s trećim stranama, spremni na ono što nam zakon predviđa da preuzmemo dio obveza. U svakom slučaju, zdravstveni turizam treba sačuvati, samo treba poduzeti korake. “Vrijeme ne ide na ruku Zavodu i obaveze se povećavaju kao snježna lavina”, rekao je Rakčević. Upozorio je da je Zavod u teškoj situaciji i da svi ozbiljni ljudi koji mogu trebaju dati svoj doprinos da se on spasi od stečaja.

“Iz mog ugla, dominantno je to što Institut već dugi niz godina pati od sindroma lošeg upravljanja i upravljanja”, rekao je Rakčević.

Institut danas, kako je rekao, ima blizu 32 milijuna eura obveza i prijeti mu stečaj.

“Činjenica da su Norvežani najavili povlačenje je izuzetno loša za Zavod, ali je još jedan signal”, rekao je Rakčević.

Prema informacijama kojima raspolažu, nisu nezadovoljni kvalitetom usluga po pitanju fizioterapije.

​”Nije problem toliko troškovna strana, to je sačuvano, ali nije dostojno prihoda. Troškovi su bili veći od rashoda, imamo godišnji pad noćenja od 24 posto, akumulirani gubitak je 28 milijuna eura. Vrlo je ozbiljno”, kazao je Rakčević.

Komentirajte prvi

New Report

Close