Maline u Srbiji čak šest puta skuplje od jagoda

Autor: Poslovni dnevnik , 21. svibanj 2023. u 22:00
Foto: M. Sušenj/PIXSELL

Borovnice će pojeftiniti za mjesec dana, a maline za mjesec i pol.

Na štandove su stigle prve domaće maline i borovnice iz plastenika. Proizvođači kažu da im je cijena ista kao i lani u ovo doba. Jučer je na pojedinim beogradskim ptržnicama kilogram malina koštao 2.000 dinara, borovnica 1.600 dinara, a kupuju ih uglavnom Rusi.

To je visoka cijena za naše potrošače, pa će čekati da padne. To će se dogoditi kada pristignu plodovi iz plantaža, odnosno iz vanjske proizvodnje. Borovnice će pojeftiniti za mjesec dana, a maline za mjesec i pol. Na “Veletržnici” u Beogradu još uvijek nema takvog voća domaćih proizvođača.

Prve domaće trešnje prodaju se i na prijestolničkim tržnicama, no ponuda je vrlo slaba, a plodova malo. Ima tek poneke gajbe, a cijene su se uglavnom kretale od 300 do 400, dok je ponegdje dostizala i 500 dinara po kilogramu, pišu Novosti.

Tezge na tržnicama crvene se od jagoda, čija je cijena malo pala, a građani kilogram krupnih, sočnih plodova uglavnom plaćaju od 300 do 350 dinara, dok se njihova cijena prošlog tjedna kretala od 350 do 500 dinara..Sada koštaju isto kao i prošle godine, ali proizvođači ističu da se lošije prodaju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close