Lučić: Nema prodaje dionica Telekoma Srbije

Autor: Jerko Zlatar , 08. veljača 2024. u 07:00
Foto: Shutterstock

Telekom Srbija je potrošio investirajući u prava TV prijenosa sportskih događaja i pokrivajući dugovanja Arena sport.

Generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić izjavio je da ta kompanija nema namjeru prodavati dionice, već da ima planove za proširenje poslovanja.

On je, gostujući na televiziji Happy, a prenosi agencija FoNet, izjavio da će 2024. sigurno doći do pregrupiranja u regiji i da će neki drugi operetori prodati svoje dionice, ali ne i Telekom Srbija. To je vrlo zanimljiva konstatacija, jer dionice Telekoma Srbija i dalje ne kotiraju na Beogradskoj burzi (BELEX), što bi otvorilo mogućnost za dokapitalizaciju tvrtke na domaćem tržištu, ali tu mogućnost Lučić u emisiji nije spominjao.

S druge strane, Marinika Tepić objavila je na društvenoj mreži X objavila da ”Režim u tajnosti s investicijskim fondom Cerberus sprema prodaju 20% dionica državnog Telekoma?”, a jučer je u emisji “Iza vesti” TV N1 izjavila da Telekom Srbija ne može više pokrivati svoje gubitke financiranjem iz zaduživanja, te da je Telekom “prije desetak dana morao prodati antenske stupove za 400 milijuna eura, a sada prodaju vlastite dionice, što znači da taj neki budući kupac ima apsolutni utjecaj na poslovanje”. Da Telekom prodaje ovu imovinu prvi je objavio BIRN, u tekstu od 25. studenog 2023.

Veliki iznos novca Telekom Srbija je potrošio investirajući u prava TV prijenosa sportskih događaja i pokrivajući dugovanja Arena sport. Nedavno je Telekomova Arena platila prava na prijenos utakmica prve talijanske nogomente lige za Adria regiju, 24 miliona eura po sezoni, što je skuplje od cijene koju su za prijenos ove lige platile Belgija, ali i Švicarska, Austrija i Njemačka. Prije dvije godine Arena sport je platila 600 milijuna eura za desetogodišnje pravo prijenosa utakmica engleske nogometne Premier League, što je više nego što su tada plaćale nekoliko puta veće zemlje nego što je regija jugoistočne Europe.

Komentirajte prvi

New Report

Close