Krušik demantira otpuštanja, ali najavljuje rezove

Autor: Poslovni.hr , 06. veljača 2024. u 05:22
Foto: Shutterstock

Krušik u priopćenju zaključuje da je novo ugovaranje u 2022. i 2023. godini na rekordnoj razini.

Poduzeće “Krušik” iz Valjeva negiralo je da je otpustilo 73 radnika, ali je u priopćenju potvrdilo da će zbog “organizacijskih promjena” ipak biti smanjen broj zaposlenih, odnosno da je donesena Odluka o organizacijskim promjenama i Prijedlog programa rješenja.

Kao razlog za najavljeno otpuštanje velikog broja radnika neslužbewno se spominje gašenje određenih pogona. Radi se, kažu u sindikatu, o proizvodnji lovačke municije’, proizvodnji kartonske ambalaže i zatvaranju Istraživačko-razvojnog centra. U kompaniji navode kako je pokrenut postupak rješavanja viška zaposlenih sukladno zakonu i kolektivnom ugovoru. Krušik dodaje da je “svaki korak u nadolazećem procesu planiran u najboljem interesu svih sudionika”.

“Odluka o raspodjeli rada može biti rezultat strategije optimizacije poslovanja kako bi se resursi iskoristili na najučinkovitiji način i osiguralo održavanje konkurentnosti tvrtke.” Razlozi za donošenje ove odluke su u skladu s Poslovnom politikom i strateškim ciljevima tvrtke koji su prvenstveno usmjereni na stabilnost i održivost, vodeći računa o socijalnom aspektu”, dodaje se u priopćenju.

Ističu da će u suradnji s Nacionalnom službom za zapošljavanje svaki od zaposlenih koji bude dobio otkaz imati priliku da se u vrlo kratkom roku zaposli kod drugog poslodavca na području Valjeva.

Dodali su da se tvornica vodi načelima: “rad, red, disciplina, održivo poslovanje, strategija razvoja i provedba zacrtanih poslovnih planova”, optuživši neimenovane aktere za “rušenje radne atmosfere, poticanje na nerad i sabotažu”.

Krušik u priopćenju zaključuje da je novo ugovaranje u 2022. i 2023. godini na rekordnoj razini, da je realizacija u protekloj godini blizu najveće dosad ostvarene, dug prema dobavljačima drastično je smanjen, kreditne obveze se podmiruju uredno, plaće ne kasne. “niti jedan dan”.

Komentirajte prvi

New Report

Close