Pripremaju gradnju zračne luke na 4 kata

Autor: Poslovni.hr , 30. kolovoz 2022. u 06:59
Foto: pixabay

Od manevarskih površina u planu je poletno-sletna staza sa asfaltnom kolovoznom konstrukcijom, travnata pista za manje avione, 9 rulnih staza i 4 platforme.

Grad Kragujevac objavio je Studiju o procjeni utjecaja na okoliš projekta izgradnje zračne luke u okviru kompleksa industrijskog parka MIND, piše eKapija. Nositelj projekta je kompanija MIND Real Estate, a studiju je izradila kragujevačka ECOlogica URBO. Prema projektu, aerodrom koji će se graditi u radnoj zoni Sobovica-Lužnice na parcelama ukupne površine 605.549 četvornih metara, od objekata će sadržati aerodromsku zgradu sa kontrolom leta, tri hangara za avione s aneksima, restoran, objekt za održavanje aerodroma sa stanicom za opskrbu gorivom te vatrogasnu i trafo stanicu.

Od manevarskih površina u planu je poletno-sletna staza sa asfaltnom kolovoznom konstrukcijom, travnata pista za manje avione, 9 rulnih staza i 4 platforme. Aerodrom će se graditi za vlastite potrebe MIND parka i neće biti za javni promet. Planirani projekt će, kako se navodi, biti realiziran u skladu sa standardima i preporukama za zračnu luku referentnog koda 2S.

Aerodromska zgrada imat će četiri kata. U prizemlju će se nalaziti mini putnički terminal i carina, a projektirana je i pasarela koja vodi od aerodromske zgrade do restorana. Na 1. katu predviđena je soba za pripremu leta posade aviona i uredi uprave. Na 2. katu nalazit će se prostorije za školu letenja, metodske jedinice za obuku pilota i sobe za odmor pilota, na trećem sala za učenike sa izlazom na krovnu terasu, dok je četvrta etaža rezervirana za kontrolu leta.

Komentirajte prvi

New Report

Close