Knjaz Miloš proširuje proizvodnju u novim objektima

Autor: Poslovni dnevnik , 20. rujan 2022. u 07:00
Foto: Pixabay

Projektno-tehničkom dokumentacijom planirana je dogradnja i rekonstrukcija dva postojeća objekta. 

Uprava punionice mineralne vode Knjaz Miloš iz Aranđelovca podnijela je zahtjev za studiju o procjeni utjecaja na životnu sredinu za projekt nova gradnja, dogradnja i rekonstrukcija kompleksa objekata za proizvodnju i skladištenje, prva faza, piše portal eKapija.

U studiji, koju je izradio beogradski Eco-ing M navodi se da privredno društvo za eksploataciju mineralne vode i proizvodnju pića Knjaz Miloš planira proširenje asortimana proizvoda i modernizaciju proizvodnih linija, pa u skladu s time kompanija planira izgradnju novog objekta u kojem će se formirati četiri namjenske cjeline za proizvodnju i skladištenje robe.

Projektno-tehničkom dokumentacijom planirana je dogradnja i rekonstrukcija dva postojeća objekta. Nova gradnja, dogradnja i rekonstrukcija proizvodnog objekta planirana je u okviru postojećeg privredno-industrijskog kompleksa u općini Aranđelovac.

Predviđeni su građevinski zahvati na parceli površine 88.857 četvornih metara u vlasništvu kompanije. U okviru novog objekta za proizvodnju bezalkoholnih osvježavajućih napitaka i flaširanja mineralne vode planirana je gradnja proizvodne hale na 3304 četvornih metara, skladište repromaterijala na 2007 kvadrata, hladnjača na 275 kvadrata i sirupana na 672 kvadrata.

Novi objekti za proizvodnju i skladištenje se sa sjeverozapadne i sjeveroistočne strane naslanjaju na postojeću proizvodnu halu s laboratorijom. Planirana je rekonstrukcija i dogradnja dvaju postojeća objekta – prostora za rashladne uređaje i portirnice.

Ukupna neto površina objekata je 6515 četvornih metara. Na lokaciji gdje će se graditi novi objekt potrebno je ukloniti postojeće objekte skladišni prostor repromaterijala od 1182 kvadrata kao i glavni šaht cjevovoda.

Kompanija Knjaz Miloš je među najvećim proizvođačima mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih napitaka u Srbiji. Kompanija posluje sa sjedištem u Aranđelovcu, gdje je u Bukovičkoj Banji prije više od dva stoljeća (1811. godine) započela upotreba i flaširanje mineralne vode s izvora.

Komentirajte prvi

New Report

Close