Kineski Haitian započinje gradnju tvornice strojeva u Rumi

Autor: Poslovni dnevnik , 08. svibanj 2023. u 07:00
Suvremeno postrojenje protezat će se na 250.000 kvadrata/SHUTTERSTOCK

Kompanija koja se bavi izradom strojeva je priopćila da se početak proizvodnje očekuje u prvom kvartalu 2025. godine, a da će vrijednost investicije iznositi 100 milijuna dolara.

Kineska kompanija Haitian International planira proširiti svoju proizvodnju i logističku mrežu u Europi, piše Nova ekonomija. To počinje u Rumi, izgradnjom suvremenog postrojenja površine 250.000 kvadrata.

Kompanija koja se bavi izradom strojeva je priopćila da se početak proizvodnje očekuje u prvom kvartalu 2025. godine, a da će vrijednost investicije iznositi 100 milijuna dolara, navodi se u priopćenju.

Kako je ranije najavljeno, kompanija Haitian Machinery u Rumi će graditi tvornički kompleks za proizvodnju industrijskih injekcionih strojeva i strojeva za sječenje i lijevanje, a u planu je proizvodnja ukupno 250 strojeva godišnje, vidi se iz idejnog rješenja projekta.

Grupacija Haitian je najveći svjetski proizvođač strojeva za brizganje pod tlakom, a ranije je najavila da će u Rumu dovesti četiri industrije, proizvodnju strojeva za brizganje, CNC strojeva, strojeva za lijevanje pod tlakom i automatizaciju.

“Ruma je idealna lokacija za nas, odavde možemo izravno opskrbljivati klijente u istočnoj Europi i na Bliskom istoku. U Srbiji smo već izgradili veliku bazu, za koje će novi centar omogućiti bolju uslugu”, rekao je Sun Jiming, izvršni direktor Haitian International Germany. Haitian Machinery već ima kompaniju zastupnika, Plastma, koja posluje u Bačkoj Palanci.

Prva će faza obuhvatiti izgradnju 161.000 četvornih metara, uključujući Halu A od 59.000 kvadrata, kao i uredski prostor i zgradu za zaposlene sa internom kantinom.

Vlasnik kompanije registrirane u Rumi u travnju prošle godine je kineski Haitian Plastics Machinery Group, koji je proljetos s tom općinskom upravom potpisao ugovor o prodaji zemljišta. Kamen temeljac položen je 20. travnja, a očekuje se da građevinski radovi započnu na jesen.

Komentirajte prvi

New Report

Close