Kina zemlja partner Sajma turizma u Beogradu

Autor: Poslovni dnevnik , 13. veljača 2023. u 07:00
Beogradski turistički sajam već je godinama najjači u regiji/Shutterstock

Pod sloganom “Kad je odmor nije teško” održat će se ova tradicionalna turistička smotra regije Jugoistočne Europe, a ove godine zemlja partner Sajma je Kina.

Međunarodni sajam turizma, 44. po redu i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme održat će se od 23. do 26. veljače na Beogradskom sajmu. Pod sloganom “Kad je odmor nije teško” održat će se ova tradicionalna turistička smotra regije Jugoistočne Europe, a ove godine zemlja partner Sajma je Kina.

“Ovogodišnji sajam bit će prilika da se, uz pomoć i veliku podršku Ministarstva za turizam i omladinu Republike Srbije, unaprijedi turistička razmjena, da se domaći turisti upoznaju sa mogućnostima da posjete zemlju bogate povijesti i nasljeđa, ali i da se kineski turisti vrate na prvo mjesto, kada su u pitanju dolasci stranih gostiju u Srbiju”, navodi se.

Na sajmu je planiran i susret s predstavnicima iz Kine u koordinaciji s Privrednom komorom Srbije, a sudjelovat će i najznačajnije turističke agencije, udruženja, organizacije, hoteli, turistički centri, transportne tvrtke i turoperatori.

Premijerno će se ove godine predstaviti Alžir, Burundi, Kamerun, Obala Bjelokosti, Gabon, Ekvatorijalna Gvineja i Namibija. I ove godine bit će predstavljene destinacije kao što su Turska, Grčka, Crna Gora, Tunis, Bugarska, Slovenija, BiH, Hrvatska, Cipar, Sjeverna Makedonija, kao i prošlogodišnji sudionici Maldivi, i Sao Tome i Principe.

Paralelno sa Sajmom turizma, održat će se i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme “HORECA-OPREMA”, koji će prikazati najsuvremeniju opremu za hotelske i ugostiteljske objekte. 

Komentirajte prvi

New Report

Close