JFE Shoji subvencija od 2,8 mil. eura za pogon u srpskoj Inđiji

Autor: Poslovni dnevnik , 27. ožujak 2024. u 20:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Osnovna djelatnost ove tvrtke je kovanje, prešanje, štancanje i valjanje metala, metalurgija praha.

Japanska kompanija JFE Shoji Srbija d.o.o. sa sjedištem u Beogradu, koja je nedavno započela izgradnju tvornice za proizvodnju dijelova za elektromotore u Inđiji, od države će dobiti subvencije u ukupnoj vrijednosti od 2,8 milijuna eura.

Tvrtka je osnovana 15. lipnja 2023. godine i u vlasništvu je JFE Shoji Corporation, a osnovna djelatnost ove tvrtke je kovanje, prešanje, štancanje i valjanje metala, metalurgija praha.

U trenutku podnošenja zahtjeva za dodjelu sredstava tvrtka nije imala zaposlenih, a posjeduje proizvodne pogone u zemljama članicama Udruge zemalja jugoistočne Azije, Kini i Sjevernoj Americi, prema ugovoru koji je tvrtka potpisala s Ministarstvo privrede Srbije.

JFE Shoji će dobiti poticaje za realizaciju investicijskog projekta, odnosno za izgradnju tvornice za proizvodnju lameliranih jezgri motora u Inđiji.

Izgradnjom tvornice JFE Shoji se obvezao zaposliti najmanje 102 nova stalna radnika do kraja 2027. godine. Također, jedan od uvjeta za dobivanje subvencije je da tvornica do kraja 2025. godine investira u materijalnu imovinu u vrijednosti od najmanje 51,03 milijuna eura.

U razdoblju od pet godina od završetka investicijskog projekta japanska tvrtka ne smije, prema ugovoru, smanjiti broj zaposlenih na neodređeno vrijeme ispod 102 zaposlenika.

Tvrtka se također obvezala da će zaposlenicima isplaćivati ​​plaću koja je najmanje 20 posto veća od minimalne plaće, a srednjoškolci će moći dolaziti u tvornicu na praksu.

Subvencije će se isplaćivati ​​u četiri rate do 2027. godine. Prva bi tranša trebala biti isplaćena već sljedeće godine u iznosu od 57,19 posto sredstava, odnosno 1,6 milijuna eura, nakon što se dokaže da je JFE Shoji uložio 43,86 milijuna eura i zaposlio 29 novih radnika na neodređeno vrijeme.

Komentirajte prvi

New Report

Close